Přesunout nahoru

Cílem je rozšířit a zkvalitnit tým, popsal trenér Martin Šejba

Pardubičtí Riders zakončili letošní ročník Univerzitní ligy na 8. pozici. Celou sezónu zhodnotil hlavní trenér východočeského celku Martin Šejba. Prozradil, co hokejistům Riders šlo na ledě nejlépe, které momenty byly pro něj nejzásadnější a co si přeje do příští sezóny.

Tým Riders Univerzita Pardubice si dokráčel podruhé v řadě pro účast v play off. Ve vyřazovacích bojích však padl hned v prvním kole, když nestačil na vítěze základní části z Českých Budějovic. „Sezónu hodnotím určíte pozitivně. Dali jsme si před sezónou jasný cíl, účast v play off a to jsme splnili,“ popsal hlavní trenér východočeského týmu.

Pardubice letos prožily hodně podobný ročník jako v loňské sezóně. Řečí čísel se však lehce zhoršila ofenziva, kdy průměrně za zápas vstřelili méně než tři branky. Defenziva byla až na pár výbuchů vcelku dobrá. „Určitě byla pozitivní naše defenzivní hra, a to především v zápasech, kdy hráči udrželi soustředěnost celých 60 minut. A v čem naopak musíme přidat? To je hra dopředu,“ zhodnotil trenér Šejba.

Během základní části dokázali potrápit několik favoritů, sebrali bodíky Kings či Black Dogs. Do většiny zápasů základní části nastupovali jako outsideři. Nejhůře dopadly duely proti Plzni, která Pardubicím vždy uštědřila sedm branek. „Nejtěžší byl asi domácí zápas s Plzní. Tehdy nás úplně rozebrali, především kvůli jejich dobrému pohybu,“ přiblížil trenér.


Největší událostí byl tradiční TOP ZÁPAS SEMESTRU, který letos Pardubice odehrály proti brněnské MUNI. „TOP ZÁPAS SEMESTRU proti Brnu byl určitě nejsilnějším momentem sezóny. Jen mě mrzí, že jsme ho nedokázali vyhrát před tolika fanoušky. A pak ještě musím zmínit poslední zápas základní části, kdy jsme vzdávali čest Vácovi a Mušákovi. Tyhle věci se v Čechách moc nenosí a je to škoda,“ popsal hlavní trenér nejsilnější momenty sezóny. Během posledního duelu základní části se s hokejovou kariérou v Univerzitní lize rozloučili Jan Vacek a Jakub Muška, kteří za klub odehráli mnoho zápasů.

Riders v létě uspořádali několik tryoutů, kde si vyzkoušeli pár nových hráčů. Nakonec do sezóny nastoupilo poměrně dost nových tváří, které v týmu zanechaly velkou stopu, což potvrdil i lodivod Riders. „Nováčci, no, kéž by jich bylo ještě víc… Ale hodnotit je můžu pozitivně, velká pomoc do týmu přišla s příchodem Ondry Šťastného a Adama Novotného.“

V příští sezóně čeká Univerzitní ligu rozšíření. Již nyní je potvrzen příchod nového týmu z pražské VŠE, na spadnutí je také připojení nového týmu z ČZU. Jaké budou cíle do nové sezóny? „Cílem do příští sezóny je určitě rozšířit a zkvalitnit tým. To znamená, že už teď makáme na scoutingu a promu týmu, aby přišlo na tryout co nejvíce hráčů. Dále můj cíl je v sezóně okupovat střední patra tabulky, takže musíme uhrát minimálně 20 bodů a více…. A pak se následně v play off porvat o co nejlepší výsledek,“ potvrdil Šejba.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři