Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Tým se letos formuje hodně dobře. Budeme mít velké šance vítězit, hlásá nová posila kavalírů Jan Hasoň

Je červená nová zlatá? V minulém roce mu na hrudi ještě zářila zlatá tlapa HC MUNI, letos již obléká dres kavalírů. Útočník Jan Hasoň je jedním z mnoha hráčů, kteří v nadcházející sezóně obohatí brněnský tým VUT Cavaliers Brno. Kromě lepšího zázemí a kolektivu si mladý forvard a student sportovního managmentu v rozhovoru také pochvaloval nově se formující tým. „Tahle sezóna by mohla být úspěšná,“ naznačil Hasoň.

V minulém roce jste hrál za HC MUNI, od letošní sezóny už na led nastupujete v drese VUT Cavaliers Brno. V čem zatím vidíte největší rozdíly mezi týmy?

Největší rozdíl je podle mě v trénincích a v přístupu hráčů. V Masárně se dbalo hlavně na hokej, v kavalírech se cítím uvolněnější.  Myslím si, že kolektiv je lepší, je vidět, že to ty kluky baví. Co se týče zázemí, tak velká výhoda u Cavaliers je, že máme v týmu masérky. V Masaryčce jsme kromě doktora neměli nikoho, kdo by se o nás v sezóně staral. Když nastal nějaký problém, většinou jsme ho museli řešit po vlastní ose.  V kavalírech můžeme holkám kdykoliv říct a ony nám s tím pomůžou.

Kavalíři letos navázali spolupráci s klubem SKMB Boskovice, v kterém působíte. Byl to jediný důvod, proč jste přešel do týmu rivala?

Boskovice byly jeden z hlavních důvodů. V minulém roce se s nimi snažila spolupracovat Masárna. Když se však křížily zápasy, tak se lidi z vedení neshodovali na tom, kde bychom měli hrát, byli docela rozhádaní. Tenhle rok by to mělo být naštěstí v pohodě, většina zápasů se hraje v různé dny. Další důvod, proč jsem přešel ke kavalírům bylo, že mám v týmu několik kamarádů, kteří mě před sezónou přemlouvali. Hodně jsem o tom přemýšlel, a nakonec se rozhodl pro Cavaliers.

Rivalita mezi dvěma brněnskými týmy je nepopiratelná. Jak hráči z Masaryčky reagovali, že přestupujete ke kavalírům?

Většina kluků to zjistila až na prvním zápase UNI Cupu a byli hodně překvapení. Nejen ze mě, ale i z jiných hráčů, co nově nastupují za Cavaliers. Myslím si, že tým se formuje vážně dobře, hlavně útok. Tahle sezóna by mohla být úspěšná. (úsměv)

Minulou středu odehrály brněnské týmy svůj první vzájemný zápas. Jaké pro vás bylo střetnout se na ledě s bývalými spoluhráči?

Byl to zvláštní pocit stát na druhé straně, když jsem šel na rozcvičku. Po prvním střídání to každopádně všechno opadlo. Myslím si, že v sezóně budeme mít velké šance nad nimi vítězit, což se ostatně potvrdilo už při dalším utkání. Byl to těžký zápas. Když dala Masaryčka na začátku třetí třetiny gól na 3:2, tak jsme však nic nevzdali. Tehdy se ukázala síla týmu a šikovnost hráčů. Zvítězili jsme i na nájezdy a zaslouženě tak postoupili do semifinále.

Do dvaceti let jste hrál za Kometu, potom rok druhou ligu ve Žďáře nad Sázavou. Proč jste z týmu odešel?

Na začátku bylo všechno skvělý. Hokej byl pro mě priorita číslo jedna, postupem času jsem ale začal přemýšlet i do budoucna. Na konci sezóny už ve Žďáře nebyla dobrá ekonomická situace, jezdili jsme na zápasy v podstatě zadarmo a bylo to také hodně časově náročné. Každý den jsem musel řešit dojíždění a na nic kromě hokeje už nezbýval čas. Koncem sezóny jsem už věděl, že tam nemá cenu jezdit, takže jsem skončil.

 Proč jste si vybral Boskovice?

V Boskovicích jsem s hokejem začínal, navíc mi v klubu nabídli i trénování mládeže a věděl jsem, že to půjde dobře skloubit s univerzitním hokejem. Probíral jsem situaci s tátou, a nakonec jsme se shodli na tom, že půjdu hrát znovu za ně. (úsměv)

Letos do ULLH přibyly dva nové týmy. Jaký vliv si myslíte, že to bude na ligu mít?

Určitě je super, že se liga rozšiřuje. S více týmy se hráči budou muset i víc snažit, protože do play-off už letos všichni nepostupují. V každém případě je vidět, že se liga pořád zvedá. Já nastoupil poprvé minulý rok a už v sezóně byl vidět velký posun. Myslím si, že to už bude jen lepší. (úsměv)


Klára Stráská

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři