Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Generálka na chvalitebnou! Akademici porazili Riders 4:1

V posledním přátelském utkání před startem nové sezóny porazili plzeňští na svém ledě Riders Pardubice 4:1.

Akademici vletěli do zápasu jako Šinkansen a po čtyřiceti vteřinách zápasu otevřeli gólový účet. David Prachař našel zadovkou zpoza branky Štěpána Hanzlíka, který z mezikruží propálil Vaňka. 1:0. V patnácté minutě dostala Plzeň výhodu přesilové hry, kterou po minutě a osmi vteřinách využila. Střelu Jana Kaluse brankář Vaněk dokázal vyrazit, ale jen na hůl Marka Princla, který pohotovou dorážkou uklidil kotouč do pardubické svatyně. 2:0. Do konce první třetiny udeřili plzeňští ještě jednou a opět to bylo trio Kalus, Hanzlík, Princl. Hrubku domácích po přihrávce Štěpána Hanzlíka potrestal před brankářem osamocený Jan Kalus. Do kabiny se týmy ubíraly za stavu 3:0.

Do druhé třetiny vstoupili lépe hosté. Ve dvacáté páté minutě se dostaly Pardubice do samostatného úniku, ten dokázal Štekr eliminovat. Krátce po přesilové hře se Perníkářům nakonec podařilo snížit. Lukáš Hebek si vybruslil z rohu a na bližší tyči nachytal Štekra. 3:1. Tři minuty před koncem druhé periody vymíchal Jan Kalus obránce i brankáře hostí, ale gumovou pryž se mu nepodařilo dostat do branky. Úspěšný z dorážky nebyl ani Marek Princl. Akademikům se nakonec v úplném závěru třetiny podařilo odskočit zpět na rozdíl tří branek. Štěpán Hanzlík našel křižnou přihrávkou přes celou třetinu Marka Princl, a ten svou druhou brankou v utkání upravil na 4:1. Po druhé části bylo skóre zápasu 4:1.

Třetí třetina začala opět v režii Akademiků. Ve čtyřicáté sedmé minutě vyhrál Štěpán Říha sprinterský souboj a spustil závar před brankou Pardubic, který skončil rozezněním brankové konstrukce. V padesáté šesté minutě se domácí radovali z branky, ta byla ovšem kvůli kopnutí odvolána. V posledních vteřinách zápasu se ještě objevil sám před brankou Jan Rejzek. Jeho pokus ale skončil jen na hostujícím Vaňkovi.

Akademici splnili, co slíbili a domácí generálku před startem sezóny zvládli. První ligový zápas nás čeká 29.9. na Ice aréně od 19:30.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři