Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Medvědi prověří nejlepší obranu soutěže

Pražáci přijedou na Moravu. Tentokrát nikoliv do sklípku, ale do Sportcentra Lužánky, kde se 25. ledna střetnou s domácí Masaryčkou. Hokejový duel mezi HC MUNI a Engineers Prague odstartuje v 19:30.

Masaryčka se těší výrazné podpoře fanoušků. Medvědi mají v této sezoně historicky nejvyšší návštěvnost a jejich letošní zápasy navštívilo nejvíce diváků v Univerzitní ligy. „Návštěvnost všichni hodnotíme pozitivně. Jsme vděční, že fanoušci chodí na naše zápasy a chtěli bychom jim předvést ještě lepší výkony,“ uvedl útočník HC MUNI Róbert Mokrohajský. Pokud si nechcete nechat zápas Masaryčky ujít, můžete si ZDE zakoupit vstupenky.

Engineers jsou v roce 2023 při chuti. Ze dvou odehraných zápasů mají skóre 22:3 a tlačí se na čelo ligové tabulky. Medvědi stále drží klidný střed soutěže, přestože jim vstup do nového roku nevyšel podle představ. Nejprve doma padli 0:8 s Akademiky a utkání v Pardubicích zlomili až v prodloužení, kdy zvítězili 4:3. „Může to být potřebná vzpruha. Doufám, že se to v nás zlomí a začneme konečně hrát to, na co máme,“ řekl Róbert.

Pražští hokejisté se mohou pochlubit nejlepší obranou soutěže. Jejich průměr obdržených branek je 1,62 gólu na zápas. Narušit tuto bilanci se pokusí ofenzivní duo HC MUNI Pavel Tomaník a Tadeáš Jakubec, kteří letos dohromady nasázeli už třicet branek, což je řadí na dělené druhé místo mezi ligovými střelci.

První vzájemný duel na začátku listopadu ovládli Engineers v poměru 4:1. „Myslím si, že zjednodušit hru a více se tlačit do zakončení, může být klíč k úspěchu,“ uzavřel Róbert. Fanoušci se kromě ofenzivně laděného zápasu mohou těšit také na prvních sto piv zdarma, tak neváhejte a přijďte domácí borce podpořit.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři