Přesunout nahoru
čt 4. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Šibra snědl perníček

Na svou odplatu za podzimní porážku v Pardubicích čekali Akademici z Plzně. Včera se jim to povedlo se vší parádou.

Zkouškové se podepsalo na obou týmech. Akademici sice hráli v sedmnácti lidech do pole, ale jen s devíti útočníky, z Pardubic pak dorazilo patnáct statečných. Nováčkem v bráně byl Jáchym Arnet.

První třetina začala spoustou vyloučení. V 6. minutě Akademici dostali dvojitou přesilovku na minutu a půl, kterou ale nezužitkovali. Naopak hned po ní se pakoval na trestnou i domácí Folda. A právě tam Akademici udeřili. Jan Šibra ujel při vlastním oslabení a s brankářem Arnetem si v klidu poradil. Navrch ze hry měla Plzeň, ale druhou branku jsme viděli až v 15. minutě. Od modré střílel Dominik Beer a jeho střelu tečoval opět Jan Šibra, který si zadělal na hattrick. Třetinu tak dopadla 2:0 pro domácí.

Ve druhé třetině jsme viděli šance na obou stranách, ale prosadil se až ve 29. minutě Jakub Štochl, a to při přesilovce. Od modré vyslal raketu, kterou všichni viděli až v bráně, a to včetně hostujícího brankáře, který nestihl vůbec zareagovat. O minutu později ujel při vlastním oslabení Jakub Šucha a při snaze vstřelit branku byl faulován. Verdikt zněl jasně - samostatný nájezd, se kterým si drobný útočník suverénně poradil. Pohrál si s pukem, stáhl si ho na forhend a poslal ho Arnetovi pod břevno. Rozhozené Pardubice se nestihli ani rozhlédnout a už inkasovali znovu. O 13 vteřin později se Marek Princl natlačil před obránce hostů a forhendovým blafákem poslal puk do sítě. 5:0 a Pardubice zralé na ručník. Na to zareagoval jejich trenér oddechovým časem, který příliš nepomohl. O další minutu a půl později totiž vyjel Šibra z trestné lavice, přebral si puk a brankáře překonal tentokrát blafákem. Nakonec se dočkali i hosté. V 38. minutě se trefil Josef Hejný při přesilovce a sebral Štekrovi jeho 157 minut dlouhou neprůstřelnost. Další branku jsme už neviděli, a tak se šlo do šaten za stavu 6:1.

Třetí třetina pokračovala ve stejném duchu. Akademici měli šance, Pardubice se spíše bránili. Nakonec Akademici přidali ještě dvě branky, a obě měl na svědomí Lukáš Folda. Nejprve v 51. minutě poslal puk zápěstím nad lapačku Arneta, v 55. minutě pak velice obdobným způsobem uzavřel dnešní gólový účet. Více branek už nepadlo a zápas tak skončil 8:1 pro domácí.

Dnes to bylo na jednu branku. Akademici od začátku dominovali utkání a nedali na sobě pocítit absence. Hráčem utkání bude určitě Jan Šibra, který především v první třetině týmu výrazně pomohl. Akademici se tak nadále drží v čele a jedinou kaňkou na vítězství je pokažená neprůstřelnost brankáře Štekra.

Další zápas čeká na Plzeň v pondělí, kdy jede do Hluboké nad Vltavou na Winter Classic, kde se utká s domácími Black Dogs Budweis. V únoru pak uvidíme prestižní duel s UK Hockey Prague ve velké aréně na Logspeedu. Kup si už nyní svůj lístek. Více na stránkách Akademiků.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři