Přesunout nahoru
čt 4. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Boj o vítěze zakládní části vrcholí! Na Engineers čeká nabitý program

Základní část Univerzitní ligy ledního hokeje se pomalu ale jistě blíží do svého závěru. Zhruba v polovině února budeme znát držitele Poháru ČAUS pro jejího vítěze. A Engineers si svými výsledky v dosavadním průběhu zajistili skvělou výchozí pozici! Čeká na ně ale velmi náročný program se čtyřmi zápasy ve dvou týdnech. Zvládne pražský tým první krok k cestě za titulem?

Už několik týdnů vidíme při pohledu na tabulku ULLH ten stejný obrázek. Na prvním místě se vyhřívá tým Akademiků z Plzně, o 3 body právě před Engineers. Ti mají ale stále o jedno odehrané utkání méně. Po dvou prosincových střetnutích s Akademiky (2:4 a 5:2) mají však lepší skóre ze vzájemných utkání a aktuálně i lepší celkové skóre. Tyto ukazatele by rozhodovaly pouze v případě rovnosti bodů v konečné tabulce. A do té doby se může ještě leccos změnit, do bojů o medailové pozice mohou totiž výrazně promluvit také Budějovice nebo pražská Karlovka...


Aktuální čelo tabulky k 27.1.

1. Akademici Plzeň: 15z, 39 bodů

2. Engineers Prague: 14z, 36 bodů

3. Black Dogs Budweis: 14z, 29 bodů

4. UK Hockey Prague: 12z, 28 bodů


Dočkáme se zaváhání Akademiků?

Největší soupeř v boji o první místo - Akademici Plzeň, odehrají ve zbytku základní části 3 utkání. Nejprve si to rozdají s aktuálně třetím týmem pořadí Black Dogs Budweis v atraktivním Winter Classic duelu pod zámkem v Hluboké nad Vltavou. Zbylá dvě utkání odehrají doma. To první, v repríze loňského finále proti UK Hockey Prague, kteří drží zatím 4. místo, ale odehráli ze všech favoritů nejméně zápasů. Sezónu zakončí duelem s ústeckými North Wings.

Plzeň je ve velké formě. Z posledních 9 utkání vyhrála 8, kromě již zmíněné odvety s Engineers. Hned 2 ze 3 jejich soupeřů však patří mezi těžké váhy. Budějovice se rozhodně budou chtít ukázat v rámci Winter Classic, Karlovka zase v repríze finále. Všechny týmy mají navíc motivaci získat co nejlepší výchozí pozici do Play Off. Plzeň si ale bude věřit, všechny 3 soupeře v prvním souboji porazila. Dá se však předpokládat, že uvidíme vyrovnaná utkání, jejichž výsledek může s celkovým pořadím v tabulce ještě dramaticky zamávat..

Program Akademiků a výsledky prvního vzájemného utkání:

30.1. Black Dogs Budweis vs. Akademici Plzeň (1:4)

15.2. Akademici Plzeň vs. UK Hockey Prague (0:2)

TBD. Akademici Plzeň vs. HC North Wings (6:3)


Engineers čeká těěěžká "back to back" výzva!

Podobně jako Plzeň, i Engineers mají parádní formu. Vyhráli hned 10 z 11 posledních utkání, když padli pouze doma právě s Akademiky, kterým ale prohru následně oplatili. V úvodu roku 2023 je navíc zdobí famózní střelecká forma, když ve 3 utkáních nastříleli neuvěřitelných 28 branek (Cavaliers 15:1, Ostrava 7:2 a HC MUNI 6:1)!

V únoru ale přijde těžký program v podobě 4 zápasů v 15 dnech. Prvním soupeřem bude ve středu na Hvězdě tým Riders Pardubice, proti kterému by měli Engineers potvrdit roli papírového favorita a získat 3 body. Lámání chleba přijde na řadu 6. a 7. února. V pondělí čeká tým pod vedením trenérů Koláře a Fukse cesta po D8 do Ústí nad Labem, kde se utkají s houževnatými North Wings. V prvním utkání se Engineers na své poměry střelecky trápili (3:1). Spasily je navíc dvě (!) branky při vlastním oslabení. Ústí patří mezi týmy, které dokáží občas favorita překvapit. Navíc bruslení na ústeckém "letišti" sebere jistě spoustu sil. A ty budou Engineers potřebovat hned další den v úterý, kdy se v ostře sledovaném derby v Edenu střetnou s UK Hockey Prague. Karlovka má jako 4. tým tabulky nejméně odehraných utkání a v případě úspěšných dohrávek může do pořadí na prvních třech místech ještě výrazně promluvit.

Výsledek derby výrazně napoví o konečném pořadí, nemusí o něm však rozhodnout. V případě, že Akademici i Engineers úspěšně zvládnou všechna svá zbývající utkání, o výsledku rozhodne poslední zápas Engineers 16.2. v Edenu proti Black Dogs Budweis. Pokud budou i zde Engineers 100%, vyhrají základní část o skóre ze vzájemných utkání. Tato "písemka" ale nebude vůbec jednoduchá. S UK Engineers na podzim padli 1:3 a v Budějovicích vyhráli pouze nejtěsnějším rozdílem 2:1. Nechceme však předbíhat a spekulovat, hned po dalším kole mohou být karty rozdány zase o trochu jinak..

Přijďte proto i VY podpořit Engineers na 3 zbývající utkání v Praze a dotáhnout je k vítězství v základní části!

Program na únor:

1.2. Engineers vs. Riders Pardubice, ZS Hvězda

7.2. UK Hockey Prague vs. Engineers, ZS EDEN

16.2. Engineers vs. Black Dogs Budweis, ZS EDEN




Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři