Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Drama až do konce. Zápas pod širým nebem dopadl lépe pro Akademiky

Zápas pod širým nebem, který spolu sehráli Black Dogs a plzeňští Akademici, se hrál v Hluboké nad Vltavou. Domácí Jihočeši se sice dostali do vedení jako první a také jej dlouho drželi, v samém závěru pak ale vedoucí branku na svou stranu překlopili hosté po Princlově trefě. Závěrečné okamžiky byly velmi napínavé, přesnou a případně srovnávací trefu Black Dogs už ale nenabídly.

Domácí šli v úvodních minutách jako první do oslabení, které ale odehráli bez větších potíží. Následně se pouštěli do útoku o něco častěji než hosté, ale na západočeského brankáře si prozatím nepřišli. Pak přišla také přesilovka pro domácí. V nich jim ale utekl plzeňský Princl, který mířil pod horní tyč. Z dobré pozice ale zažízení netrefil. V závěrečné pětiminutovce první třetiny se hra přesouvala ze strany na stranu. Nicméně oba brankáři drželi své týmy od inkasování. Přece jenom ale byli se závěrečnou třetinou o něco šťastnější Black Dogs, kteří v posledních sekundách procpali puk za brankovou čáru. Jmenovitě se prosadil Matouš Masopust, který číhal na brankovišti a z dorážky se nezmýlil.

V podobném duchu začala také druhá dvacetiminutovka. Po zaváhání v hostující obraně se do rychlé šance dostal znovu Matouš Masopust a ani tentokrát nezaváhal. Akademici však byli rychle zpět ve hře, když jejich přesilovou hru po šesti sekundách zužitkoval Jakub Štochl. Zajímavým momentem byl následně únik Black Dogs v oslabení, kdy mohl Masopust zkompletovat svůj hattrick, nicméně Štekr byl tentokrát proti. A šancí bylo k vidění spoustu na obou stranách, Ludvík si poradil se střelou, jež šla ze skrumáže před brankou a vyrovnání jsme tedy neviděli. Alespoň tedy prozatím, neboť necelou minutu před koncem se z dorážky stihl prosadit Dominik Beer, proti jeho pokusu neměl domácí brankář šanci zasáhnout - 2:2.

Jihočeši měli dobrou možnost, jak se dostat do vedení, když dostali zkraje posledního dějství k dispozici početní převahu. Tu sice nezužitkovali, vedení si ale záhy i tak vzali zpět. Přečíslení proměnil Vojtěch Krcho. Opětovné vedení domácích ale netrvalo ani minutu. V nabídnuté přesilovce totiž srovnal Lukáš Folda. V následujících okažmicích byly oba týmy poměrně nervózní, ale vedení na stranu hostů překlop Marek Princl. V zakončení si počínal velmi zkušeně a poslal hosty vůbec poprvé v zápase do vedení. To už jim zůstalo až do finálního hvizdu. 

Black Dogs Budweis - Akademici Plzeň 3:4 (1:0, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 20. Masopust (Krcho, Hubáček), 21. Masopust (Krcho), 45. Krcho (Janoch) – 23. Štochl (Šucha), 40. Beer (Princl, Říha), 46. Folda (Princl, Štochl), 54. Princl (Říha)

Black Dogs Budweis: Ludvík (Marek Dvořák) – Bouška, Grauer, Krtek, Kubeš, Hubáček – Kronus, Anderle, Krcho, Rolínek, Janoch, M. Masopust, Matěj Dvořák, Vochozka, Pinkas, Š. Masopust. Trenér: David Oulík.

Akademici Plzeň: Štekr (Černý) – Sysel, Houdek, Štochl, Prachař, Kala, Soukup, Beer – Šiška, Rejzek, Šibra, Morawetz, Folda, Princl, Říha, Šucha. Trenér: Tomáš Ceperko.

Rozhodčí: Ovsík – Pěkný, Kubas

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři