Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Plzeňští ovládli Winter Classic

Pod otevřeným nebem se potkal třetí s prvním. Domácí Black Dogs Budweis přivítali Akademiky Plzeň.

Zatím co Budweis nastoupil v podobné sestavě jako proti UK, kterým nadělil 5:2, Akademici byli značně okleštěni z důvodů studijních či zdravotních. Nastoupit nemohli Reitspieš, Vavřička, Hanzlík, Kalus nebo Markov. Domácí tedy byli mírným favoritem.

Po čestném buly v podání pana rektora mohl propuknout zápas naplno. Na menším hřišti jsme sledovali tvrdý boj, kde především domácí aktivně bruslili a napadali. Největší šanci si připsal v 14. minutě Princl, který společně s Prachařem jeli dva na nikoho. Plzeňský šutér to nakonec vzal na sebe, ale domácí brankář Ludvík jeho střelu vychytal. Když už se zdálo, že branku v první třetině neuvidíme, tak za brankou hostů zachytil špatnou rozehrávku Hubáček, připravil šanci Krchovi, jehož střelu Štekr vyrazil a Matouš Masopust poslal domácí do vedení 1:0 v čase 19:58. Typický gól do šatny a značná čára přes rozpočet.

A bylo ještě hůře. Jak první třetina skončila, tak druhá začala. Akademici pokazili rozehrávku, tu zachytil Krcho, přihrál znovu Matouši Masopustovi a ten v čase 20:14 poslal Black Dogs do dvojnásobného vedení. Těžkých 16 vteřin pro hosty. Akademici se ale nikdy nevzdávají a ve 23. minutě využili přesilovku, když se od modré prosadil Jakub Štochl. Od té chvíle střídala šance šanci, ale další branky jsme se dočkali až ve 40. minutě. Plzeň šla do dvojnásobné přesilovky, kterou zužitkoval kapitán Dominik Beer dorážkou z blízké vzdálenosti. Ač tedy měli domácí hosty na lopatě, ti se dokázali vrátit do hry a čekala nás otevřená třetí třetina.

Tam se ujali vedení opět černí psi. V 45. minutě zkoušel znovu Vojtěch Krcho propasírovat puk na spoluhráče. Tentokrát se mu to nepovedlo, když přihrávku zachytil ležící obránce. Z pod něj puk vyplaval zpět na hokejku Vojtěcha Krcho a ten, ač mírně překvapen, poslal puk do bližší šibenice. Radost domácí rychle přešla. Vyloučen byl Bouška a už po 34 vteřinách jsme tu měli opět remízový stav. Princl namazal Lukáši Foldovi a ten prohnal všechny pavoučky v šibenici. Čekala nás tedy velice dramatická koncovka. Ač se oba týmy se hnaly kupředu a chtěly vyhrát, šťastnější mohl být jen jeden. Za mohutné podpory hostujících fanoušků vyslal v 54. minutě Říha Marka Princla a tomu to konečně vyšlo. Zamíchal pukem a prostrčil ho mezi betony domácího brankáře. Akademici se prvně v zápase ujali vedení a v posledních minutách ukázali svou zkušenost, když soupeře prakticky nepustili do tlaku.

Na straně domácích musí panovat zklamání, naopak u hostů to bude obrovská spokojenost. I v oslabené sestavě dokázali zdolat rozjeté Black Dogs a nadále se hřejí na první příčce. Na straně domácích lze určitě vyzdvihnout lajnu Masopust, Krcho, Janoch, která stála u všech branek a dělala hostům velké potíže, na straně hostí pak klasicky výtečný výkon podal brankář Štekr, podpořený Princlem, Foldou, Štochlem a kapitánem Beerem, který si připsal rekordní 95 utkání v dresu Akademiků a stal se tak rekordmanem.

Už máte v kalendáři datum 15.2? Pokud ne, tak si ho rychle zapište. Akademici totiž přivítají v hlavní plzeňské aréně Logspeed CZ pražské UK a bude to stát za to! Sleduj sociální sítě Akademiků pro více infa a kup si svůj lístek už NYNÍ.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři