Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Jednobodový leden

Konec základní části se neúprosně blíží. Jak na tom byl tým BO Ostrava v lednu?

Leden pro BO Ostrava znamenal celkem 4 utkání, dva z nich na domácím porubském ledě a dva na ledě soupeře. Svěřenci Jakuba Peslara do nového roku vstupovali po nevydařeném prosinci, během kterého zvládli získat pouhý jeden bod. I přes vynaložené úsilí tomu v průběhu ledna nebylo jinak a tým se stále potýkal se smůlou. Na konci ledna proherní šňůra sčítala už 9 utkání.

Prvním lednovým soupeřem byli hráči Black Dogs Budweis. Ostravané do Českých Budějovic sice dojeli v poměrně okleštěné sestavě, nicméně zápas se pro ně zprvu vyvíjel velmi pozitivně, už ve 4. minutě totiž vedli poměrem 2:0. Budějovičtí během první třetiny dokázali vyrovnat, druhá třetina však byla ve znamení brankářů, kteří za svá záda napustili ani jednu střelu. Do třetí třetiny se tak šlo za vyrovnaného stavu. V ní však dominovali domácí, kteří, i díky docházejícím silám hráčů BO Ostrava, dokázali nastřílet 5 branek a pohodlně tak zvítězili 7:2.

Druhé lednové utkání pro BO Ostrava dopadlo, dá se říct, totožně. Tentokrát ostravané vycestovali do Prahy, kde se 18.1. utkali s Engineers Prague a i odsud si odvezli výsledek 7:2 z pohledu domácích. Rozdílný oproti předchozímu utkání byl však průběh samotného utkání. Zatímco v předchozím to byla Ostrava, kdo skóroval jako první, tady to byli domácí Engineers. Ostrava skórovala až v 50. minutě a to už bylo pro změnu výsledku pozdě.

Ukončení série proher ostravané očekávali v souboji s týmem HC NORTH WINGS Ústí nad Labem. Ten totiž již v letošním ročníku porazit dokázali, když na ústeckém ledě zvítězili poměrem 5:2. Navíc se tento zápas odehrával v Ostravě, a tak hráči věřili v prolomení. Bohužel opak byl pravdou a hráči z Ústí nad Labem předvedli, jak produktivní umí být. V každé třetině dokázali vstřelit tři góly a zvítězit tak 9:3. Pro BO to znamenalo už 8. prohru v řadě.

Posledním lednovým soupeřem pro BO Ostrava byl brněnský tým HC MUNI. I ty se podařilo Ostravě v letošní sezóně porazit, a to dokonce dvakrát. Nejprve v předsezónním turnaji a následně pak i v rámci 7. kola základní části. Ostrava však i v tomto utkání tahala za kratší konec a začátkem třetí třetiny prohrávala 3:0. Během posledních deseti minut základní hrací doby však ostravané dokázali rovnou pětkrát skórovat a tak šlo za nerozhodného stavu 5:5 utkání do prodloužení. V něm se diváci branky nedočkali, zápas tedy musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich byli úspěšnější brněnští hráči. I tak se hráči BO Ostrava radovali alespoň z jednoho bodu, protože průběh zápasu jeho zisku nenasvědčoval.

Tabulkově se BO směrem nepohnulo. Stále obsazuje 7. příčku, a tak je stále jedním z 8 postupových týmů do bojů play-off. Postup ale ještě není jistý, je tak třeba navázat na poslední minuty utkání s Brnem. Do konce základní části zbývají ještě dva zápasy, první z nich ostravané sehrají s druhým brněnským týmem VUT Cavaliers Brno, který za dosavadní průběh sezóny získal pouhé dva body. Pokud BO chce jakkoliv v play-off uspět, musí z tohoto utkání odvést všechny tři body. Druhým soupeřem pak bude tým HC UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, který stále na postup do play-off může pomýšlet, a bude tak chtít nad Ostravou zvítězit.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři