Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Medvědy navštíví loňský mistr. Zápas odstartuje netradičně v neděli po obědě

Začátek letního semestru se rychle blíží. Studenti se hromadně vrací do Brna a po pauze v podobě zkouškového plánují sraz s kamarády. Vhodným místem setkání může být třeba hokejový stadion. Zápas mezi HC MUNI a UK Hockey Prague začíná v neděli 12. února od 13:45.

Fanoušci, kteří do Sportcentra Lužánky zavítají, se mohou těšit nejen na skvělou diváckou atmosféru, hokejovou bitvu dvou vyrovnaných soupeřů, ale také na prvních sto piv zdarma. Zároveň jde o poslední zápas Masaryčky v základní části Univerzitní ligy. Proto dlouho neváhejte a přijďte domácí borce podpořit. Vstupenky lze koupit ZDE.

Hokejisté Karlovky, kteří jsou úřadujícím šampionem, před sezonou jistě pomýšleli na vyšší příčky v ligové tabulce. Aktuálně jim patří čtvrtá pozice, přičemž na třetí Black Dogs ztrácí čtyři body. Vzhledem k dohrávkám však stále mohou pomýšlet na posun do top trojky. Pro HC MUNI je tento duel posledním v základní části. Průběžně jsou sice šestí, ale pátí North Wings mají pouze jednobodový náskok a v posledním utkání je čeká Plzeň, která bojuje o první místo. V případě vítězství má Masaryčka šanci vylepšit si pozici pro play-off a posunout se na pátou příčku.

Medvědům se v roce 2023 na domácí půdě nedaří. Dva zápasy, dva debakly. Nutno však dodat, že narazili na soupeře z čela ligové tabulky. Neúspěšný vstup do nového roku hokejisté HC MUNI odčinili v posledních dvou utkáních, kdy nejprve na nájezdy přetlačili Ostravu a následně naložili Olomouci v poměru 9:2. Hattrickem se blýskl kapitán Pavel Tomaník, který se stále drží na druhém místě mezi nejlepšími střelci soutěže. Na pomyslné bedně pro nejlepší trio mu sekunduje spoluhráč Tadeáš Jakubec. Při gólových hodech v Olomouci dostali střeleckou slinu rovněž Jan Hasoň a Róbert Mokrohajský, kteří přidali po dvou přesných trefách. Vítěznou vlnu a střeleckou formu bude chtít Masaryčka stvrdit také proti Karlovce a dobře se tak naladit před další fází soutěže.

Houpačka. Tak lze charakterizovat nový rok v pojetí hokejistů Karlovky, kteří střídají vítězství a porážky. Naposledy nedokázali skórovat a schytali před domácím publikem bůra od Engineers. Cesta do Brna se zdá jako vhodná terapie k probuzení vlastních střelců, protože návštěva moravské metropole na začátku února skončila vítězstvím Karlovky nad VUT v poměru 8:1. Na tento zápas jistě v dobrém vzpomíná střelec hattricku František Konopásek a David Jindra, který nasbíral sedm kanadských bodů. Druhý jmenovaný je zároveň nejproduktivnějším hráčem svého týmu. Obrana Masaryčky by si měla dát pozor rovněž na Filipa Čmejlu, který dosud v sezoně nasbíral devatenáct kanadských bodů.

Atraktivitu zápasu mezi HC MUNI a Karlovkou potvrzuje jejich průměr vstřelených branek na zápas, který u obou přesahuje čtyřgólovou hranici. Poslední vzájemný duel na konci listopadu doputoval až do prodloužení. Karlovka tehdy porazila HC MUNI 4:3. Masaryčka jim proto chce před domácími fanoušky porážku oplatit.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři