Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Ústí v Plzni uloupilo bod

Ústí, které má už zajištěné páté místo v tabulce, vyrazilo do Plzně, která stále živí naděje na vítězství v základní části.

Akademici se po zkouškovém sešli ve velice hojném počtu. Krom dlouhodobých absencí a také nepřítomnosti brankáře Štekra bylo připraveno 20 hráčů do pole. Ústeckých přijelo 14, utvořili tedy necelé tři lajny.

Do zápasu lépe vstoupilo Ústí, když Jan Jindra přistihl Akademiky nepřipravené a už v 1. minutě poslal hosty do vedení. Radost jim ale vydržela sotva 30 vteřin. Po této době totiž dotlačil puk do brány Jan Šibra. Oba týmy pokračovaly ve svižném hokeji a Akademici se v 5. minutě dostali do vedení 2:1. Trefil se David Markov po asistenci Marka Princla. I nadále jsme sledovali ofenzivní hokej, ale stav 2:1 zůstal a první třetina tedy dopadla lépe pro domácí.

V druhé třetině se obraz hry nezměnil. Akademici měli mírně navrch, ale i Ústí mělo své šance. Další branku přidal v 30. minutě znovu Jan Šibra. Ten z takřka nulového úhlu protlačil puk za brankáře hostů a Akademici šli do dvojitého vedení. Diváky posléze zaujal zákrok, který do hokeje rozhodně nepatří. Hostující Šebesta trefil domácího Princla zákeřným zákrokem do hlavy a vyřadil ho ze hry. Pomstít ho šel Daniel Malý, a sudí nakonec vyřešil situaci dvěma pětiminutovými tresty, které se vykrátily. Pokračovali jsme tak v plném počtu. V 35. minutě Ústí zdramatizovalo, když se prosadil Michal Svoboda. Když už to vypadalo, že třetina skončí 3:2, tak si našel puk Lukáš Folda a v čase 39:49 tvrdou ranou překonal Skokana a poslal Akademiky do vedení 4:2.

S Ústím to vypadalo bledě, ale bylo odhodláno bojovat. Skokana nahradil v bráně Gerstner a Ústí se vrhlo do útoku. Dvojice Janoušek a Harkabus ukázala vzájemnou souhru a druhý jmenovaný v 44. minutě snížil na 3:4 a bylo zaděláno na drama. Akademici mohli několikrát zápas definitivně rozhodnout, ale nakonec slavilo Ústí. V 58. minutě srovnal Tomáš Jarý, který využil luxusní pobídku od Pavla Gottfrieda. Nažhavené Ústí se pokusilo rozhodnout, ale nakonec duel dospěl do prodloužení.

Prodloužení bylo velmi krátkého rázu. Nejprve se do útoku dostala trojice Gottfried, Harkabus, Janoušek, o puk ale přišla a do protiútoku se hnal Kalus, Folda a Sysel. Byl to právě Jakub Sysel, netradiční střelec a obránce Akademiků, kdo po 29 vteřinách prodloužení ukončil a puk procpal za záda Gerstnera.

Pro Akademiky se jedná o zasloužené vítězství, ale Ústí ukázalo, že se nikoho nebojí a v play-off bude čekat na jejich vyzyvatele velká fuška. Pro North Wings základní část končí, obsadili páté místo, Akademiky čeká ve středu 15.2 zápas s UK Prague. Ten musí nutně vyhrát a doufat, že Engineers neporazí ve čtvrteční dohrávce Black Dogs Budweis.

Titul je tedy stále otevřený. Pokud chcete vidět poslední zápas základní části v podání Akademiků, neváhejte a doražte zítra do Logspeed CZ Areny, kde se od 19:00 utkají domácí Akademici s hostujícím UK Hockey Prague. Lístky jsou k dostání ZDE.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři