Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Martin Šejba: Porveme se o každý puk

Hokejisté Riders se poprvé v historii probojovali do playoff. V základní části obsadili poslední postupovou příčku se ziskem 16 bodů. Do playoff, ve kterém si je vybrali za soupeře Engineers Prague vstupují v pozici jasného outsidera, avšak odhodlání svěřencům Martina Šejby nechybí.

Martine, jak hodnotíte uplynulou základní části Univerzitní ligy ledního hokeje?

Základní část pro nás dopadla dobře, ačkoliv umístění mohlo být vzhledem k průběhům některých zápasů lepší, splnili jsme cíl, kterým bylo probojovat se do playoff, takže za to jsme velmi rádi. Ukázali jsme si, že dokážeme hrát se všemi týmy vyrovnané zápasy. Věřím, že na předvedenou hru navážeme i v playoff.

V čem vidíte oproti minulému ročníku největší změnu ve výkonech Riders?

Největší změnu vidím ve hře dozadu. Už nedostáváme tolik branek jako loni, to je důvod proč dokážeme hrát dobré utkání i s kvalitativně lepším soupeřem. Samozřejmě tomu pomohlo i posílení týmu před sezonou a zavedení systému hry, u kterého klademe velký důraz na jeho plnění. V dnešním hokeji je dobrá obranná hra základ a letos jsme předvedli, že soupeři prostor na ledě nedáme zadarmo.

Naopak v čem má tým rezervy a na čem budete pracovat do budoucna?

Určitě na hře směrem dopředu a na proměňování šancí. Dále je u nás také velmi důležité jak se zápasy ULLH kryjí se zápasy v Krajském přeboru Královehradeckého a Pardubického kraje. Hodně hráčů zde upřednostní zápasy v Krajské soutěži z důvodu finančního příjmu v klubu. Tohle je pro nás velkou motivací do budoucna, vybudovat v hráčích takový vztah k Riders, aby je upřednostnili před zápasy v Kraji.

Co považujete za nejlepší moment základní části?

Za mě 100 % domácí TOP ZÁPAS SEMESTRU proti Olomouci. Byl to první větší event uspořádaný Riders. Hráči nechali vše na ledě, organizační tým odmakal vše okolo průběhu utkání. Návštěva přes 1000 diváků, výhra a následná afterparty byly třešničkou na dortu.

Koho jste si vy osobně přál za soupeře do playoff?

Vybírat si bohužel nemůžeme, takže mně osobně je to jedno. Hrát se dá s každým soupeřem. Víme, že nejsme favorit, to jsou všechny týmy, které se umístily před námi, na nich bude ten tlak na výsledky. My si to jdeme v prvé řadě užít, nasbírat zkušenosti a porvat se o každý puk.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři