Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Základní část je u konce! Pohár ČAUS získali Engineers, v posledním zápase Kavalírů bylo k vidění 19 branek

Poslední týden základní části nabídl velmi pěknou podívanou. Olomouc s Cavaliers se postarali o gólově nejbohatší zápas historie Univerzitní ligy, který čítal 19 branek. Engineers opanovali základní část, druzí skončili Akademici. Riders díky výhře nad VUT oslavili první postup do play off.

Akademici ztratili bod s North Wings

Plzeňští Akademici odehráli v posledním týdnu základní části dvě domácí utkání, pořád jim šlo o hodně. Bojovali o Pohár ČAUS pro vítěze základní části na dálku s pražskými Engineers. V pondělí doma Plzeň přivítala ústecké North Wings, kteří celek v bílo modrém potrápili.

Začátek zápasu byl velmi aktivní z obou stran, na konci první minuty byla k vidění první branka zápasu. Hosté šli do vedení díky povedené přesilovkové kombinaci na jejímž konci stál Jan Jindra. Plzeňský celek dokázal velmi rychle odpovědět. O půl minuty později byli Akademici v útoku velmi důrazní, branku si nakonec připsal Jan Šibra. Gólové bohatý start pokračoval, v páté minutě otáčeli stav utkání domácí, Princl našel křížem Davida Markova, který kotouč usměrnil do odkryté části klece.

V polovině utkání Akademici odskočili na rozdíl dvou branek, Jan Šibra dokázal z nulového úhlu plácnout do kotouče takovým způsobem, že překvapil Skokana v brance North Wings. Severočeši kontrovali ve 35. minutě, Martínek projel útočným pásmem a vypálil kotouč na Černého, gólmanovi Akademiků kus černé gumy vypadl a na dorážku byl připraven Michal Svoboda. V poslední minutě před sirénou domácí opět odskočili, tentokrát skóroval Lukáš Folda.

Na startu třetí periody přišlo střídání gólmanů v brance hostů, na ledovou plochu zamířil Dominik Gerstner. Impuls v podobě výměny gólmana přinesl ovoce, Matěj Harkabus se prezentoval výbornou ránou z první. A hosté bojovali o vyrovnání, což se podařilo v 58. minutě. Gottfried dostal na vrcholku kruhu mnoho volného prostoru, nakonec zvolil nahrávku na Tomáše Jarého, který šikovně tečoval za záda Černého. V závěru mohlo být rozhodnuto, ústecký útočník Tot trefil pouze tyč, a tak se šlo do prodloužení. Hra ve třech byla poměrně rychlá, v 61. minutě se prosadil sváteční střelec Jakub Sysel.

ZČU Akademici Plzeň – HC North Wings Ústí nad Labem 5:4p (2:1, 2:1, 0:2 – 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Šibra (Soukup), 5. Markov (Princl), 30. Šibra (Šucha), 40. Folda (Hanzlík), 61. Sysel (Folda, Kalus) – 1. Jindra (Kuchař, Petržilka), 35. Svoboda (Martínek, Sajdl), 44. Harkabus (Janoušek), 58. T. Jarý (Kuchař, Gottfried).


Riders udolali VUT a slaví historický postup do play off

Do pardubické Enteria areny dorazili k utkání 18. kola Univerzitní ligy brněnští Cavaliers. Domácí celek byl při chuti od úvodního vhazování. Po devíti vteřinách hry padla první branka, kterou měl na svědomí Josef Teuber, pardubický útočník využil příhodně odraženého kotouče a zavěsil do hostující branky. I v dalších minutách byli Riders aktivnějším celkem, ačkoliv o kdoví jakou podívanou se nejednalo. Koncem první periody odehráli domácí část pětiminutové přesilovky, žádná kombinace však nebyla úspěšná, a tak šly Pardubice do šaten pouze s jednogólovým náskokem.

Zkraje druhé části domácí odskočili. Dominik Kopecký si u levé tyčky počíhal na přesnou přihrávku zpoza branky a jednoduše propálil Vašátka. Cavaliers se v polovině zápasu díky nabídnuté přesilovce trochu osmělili. Brněnský tým vstřelil první gól v zápase, Kryštof Charvát prostřelil Sodomku ránou z pravého kruhu. Zanedlouho si však domácí vzali dvoubrankové vedení zpět. Jakub Muška se elegantně dostal až před branku a zakončoval svým pověstným bekhendem. VUT ve své další přesilovce opět tlačilo, Pardubice však oslabení přečkaly na výbornou, a dokonce se po návratu Mušky dostaly do útoku, který vedl k další brance. Od Mušky přišla přihrávka na Soukupa, který našel v mnohem lepší pozici Lukáše Hebka, domácí útočník předvedl nekompromisní ránu z první a kotouč skončil v brance Brňanů.

I třetí dvacetiminutovka začala rychlým nástupem domácích. Po dvaadvaceti vteřinách se radoval z druhé branky v zápase Josef Teuber, pardubický útočník nadvakrát prostřelil hostujícího gólmana. O půl minuty později našel Hebek na útočné modré Vasyla Želizňaka, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Domácí byli stále při chuti, a naopak všechny větší šance hostů likvidoval Sodomka. Ve 42. minutě se prosadil hráč se zlatou helmou, Marek Ladman byl před brankou důrazný, nedal Vašátkovi sebemenší šanci a uzavřel střelecký účet zápasu. Pardubice si díky výhře nad Cavaliers vybojovali historicky první účast v bojích o Pohár Jana Palacha.

Riders Univerzita Pardubice – VUT Cavaliers Brno 7:1 (1:0, 3:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 1. J. Teuber (Maťátko, Ladman), 24. Kopecký (Stolín, Šrámek), 35. Muška (J. Teuber, T. Teuber), 40. Hebek (Soukup, Muška), 41. J. Teuber (Ladman), 42. Želizňak (Hebek, Pražák), 52. Ladman (Maťátko, J. Teuber) – 30. Charvát (Novák, V. Pernický).


Ostrava zaváhala proti Olomouci

Do RT Torax Arény dorazili hokejisté z Olomouce. Hned od začátku se hrál aktivní hokej, první branka byla k vidění už v 5. minutě. Domácí využili přesilovou hru, když Sysala výborně našel přes osu hřiště Jana Bernáta, ostravský útočník předvedl velmi pěknou ránu bez přípravy. Srovnání přišlo v deváté minutě, když Olomouc upalovala do útoku. Říčka našel zpětnou přihrávkou Jana Moreva, který z velmi dobré pozice propálil Šemberu v kleci BOčka. Ostrava však dostala k dispozici další přesilovku, Jan Bernát se opět prezentoval tvrdou ránou z první, která skončila v brance hostů.

Druhá dvacetiminutovka nabídla velmi svižný a pohledný hokej, který se hrál nahoru dolů. K vidění byla pouze jedna přesná trefa, díky které Olomouc srovnala na 2:2. Kotouč se v přesilové hře dostal na Pavla Skopala, hostující útočník si touš srovnal na čepeli a vyslal nekompromisní pecku přímo k bližší tyčce.

Zkraje třetí části se domácí opět dostali do vedení. Viliam Béreš předvedl vynikající sólovou akci, kterou zakončil přesnou střelou. Hanáci dokázali velmi rychle vrátit úder, Šembera povyjel z branky pro nahozený kotouč, ten se však odrazil jinak, než očekával a Michal Sup měl poměrně jednoduchou úlohu. V 58. minutě hosté otočili stav zápasu, když Morev našel zpoza branky Adama Procházku, olomoucký hráč pálil přesně. O půl minuty později byl při úprku na prázdnou branku faulován Dominik Cach a rozhodčí uznal technickou branku. Ostrava dokázala už jen snížit, když ve dvojnásobné přesilovce pálil Matěj Potočný.

BO Ostrava Vítkovice Steel – HC Univerzita Palackého v Olomouci 4:5 (2:1, 0:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 5. Bernát (Sysala, Kovalski), 18. Bernát (Kovalski, Sysala), 44. Béreš (Gebauer), 60. Potočný (Sysala, Kovalski) – 9. Morev (Říčka, Procházka), 35. Skopal (Rimmel), 46. Sup (Macel, Rimmel), 58. Procházka (Morev), 59. Cach.


Akademici zazářili v LOGSPEED CZ Aréně proti UK

Velký zápas se konal v Plzni, kam dorazila Univerzita Karlova, šlo o repete loňského finále Univerzitní ligy. První třetina byla velmi opatrná z obou stran, gól k vidění nebyl ani na jedné straně. Větší šance měl hned zkraje zápasu domácí celek, ale gólman Mašek udržel svůj tým ve hře.

Druhá třetina už byla gólově bohatší, Akademici na Pražany vlétli hned v úvodu, kdy měli mnoho příležitostí. První branka zápasu byla nakonec k vidění až v polovině zápasu, kdy Akademici využili přesilovou hru. Reitspies zvedl hlavu a našel Jana Kaluse, který doklepával do prázdné branky. Zanedlouho domácí slavili další branku, Houdek poslal do brejku Jana Šibru a plzeňský útočník si forhendovým blafákem vychutnal Maška.

V poslední dvacetiminutovce Plzeň potvrdila svou dominanci. Ve 45. minutě využil Sysel více prostoru při hře ve čtyřech, našel křížem na zadní tyči Štěpána Hanzlíka, který propálil Maška. S vyloučeními se roztrhl pytel, a tak byla k vidění hra ve třech, tato situace více vyhovovala domácím, kteří slavili další branku. Jan Kalus obdržel parádní přihrávku a zavěsil do odkryté části branky. Karlovka zanedlouho inkasovala už pátou branku, Lukáš Folda pálil z kruhu na vzdálenější tyč. Závěr utkání nabídl trochu vyhrocené okamžiky, nakonec slavili Akademici, kteří UK zdolali vysoko 5:0.

ZČU Akademici Plzeň – UK Hockey Prague 5:0 (0:0, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 30. Kalus (Reitspies, Beer), 32. Šibra (Houdek, Králíček), 45. Hanzlík (Sysel, Prachař), 46. Kalus (Sysel, Reitspies), 48. Folda (Kalus, Reitspies).


Engineers zvládli zápas proti Black Dogs a slaví vítězství v základní části

Pražané uspořádali velký zápas v Edenu, kam zavítali budějovičtí Black Dogs. První dějství bylo bezbrankové, ale herní převahu měli Inženýři. Celek z hlavního města diktoval tempo hry, ale nedařilo se jim v přesilovkách, díky tomu držely Budějovice bezbrankový stav.

Hosté otevřeli skóre zápasu ve 22. minutě, Tadeáš Pinkas se uvolnil na levém křídle, sjel si až na spodek kruhu a zakončil nad rameno Jakuba Maličkaye v brance domácích. Domácí vyrovnali v polovině utkání, Vojtěch Matějka byl v brankovišti velmi důrazný, nejproduktivnější hráč Engineers protlačil kotouč za beton budějovického gólmana. Za pár chvil otočili domácí stav utkání, František Januška potrestal hrubku v obraně Black Dogs.

Ve třetí části se Budějovičtí snažili o srovnání, ale gólman Jakub Maličkay vystřihl hned několik velmi dobrých zákroků, kterými svůj celek udržel ve hře. Inženýři nakonec dovedli zápas do vítězného konce a převzali Pohár České asociace univerzitního sportu pro vítěze celé základní části.

Engineers Prague – Black Dogs Budweis 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 30. Matějka (Blažek), 31. Januška (Raiterman, Burda) – 22. Pinkas (Vochozka, Grauer).


Na samotný závěr základní části byla k vidění gólová smršť v Uničově, padlo 19 branek

Gólově velmi bohaté bylo utkání v Uničově. V první třetině padly pouze tři branky a všechny skončily v síti hostů. Nejprve převedl ránu od modré Michal Sup, poté vybojoval v oslabení kotouč Pavel Skopal a nekompromisně poslal puk do branky. Třetí zásah Olomouce zapsal Filip Palička.

Pěkná akce vedla ke čtvrté trefě Olomouce, Matuška předvedl pěknou stahovačku, našel volného Davida Lavičku a ten zacílil přesně. Krásná individuální akce byla k vidění i na druhé straně, Filip Cekr se prosmýkl domácí obranou a zapsal se na listinu střelců. Filip Palička zapsal další branku domácích, když skóroval bekhendem. Následovaly trefy Vojtěcha Krejčiříka a Jakuba Votavy. Richard Rogožník zmírnil na 2:7 z pohledu hostů. Díky brankám Vojtěcha Krejčiříka a Davida Roseckého šli domácí po čtyřiceti minutách do vedení o sedm branek.

Třetí třetina nabídla velmi vyrovnanou podívanou. Zkraje třetí části zapsala desátou branku Olomouc, úspěšně pálil Michal Sup. Následovalo další navýšení, v přesilovce uspěl Jan Morev. Deset minut před koncem uspěli i Cavaliers, přesně pálil Josef Pöschl. V 52. minutě byla k vidění další trefa hostů, opět střílel Josef Pöschl. David Lavička přerušil svou přesnou trefou úspěšnou pasáž hostů. V 55. minutě opět pálili hosté, úspěšným střelcem byl Richard Rogožník, na něj navázal o pár minut později Vojtěch Pernický, který střílel šestou branku VUT. Bohatý střelecký účet zápasu uzavřel Jan Morev.

HC Univerzita Palackého v Olomouci – VUT Cavaliers Brno 13:6 (3:0, 6:2, 4:4)

Branky a nahrávky: 5. Sup (Krejčiřík, Říčka), 13. Skopal, 16. Palička (Cach, Skopal), 23. Lavička (Matuška, Macel), 31. Palička (Cach, Skopal), 31. Krejčiřík (Říčka, Rosecký), 31. Votava (Matuška, Procházka), 33. Krejčiřík (Morev, Říčka), 35. Rosecký (Palička, Cach), 43. Sup (Matuška, Lavička), 47. Morev (Říčka, Šembera), 54. Lavička (Macel, Matuška), 58. Morev (Krejčiřík, Říčka) – 23. Cekr (Orsech), 32. Rogožník (Pöschl, V. Pernický), 51. Pöschl (Buchal, Rogožník), 53. Pöschl (V. Pernický, Rogožník), 55. Rogožník (L. Pernický, V. Pernický), 58. V. Pernický (Charvát).


Univerzitní liga má za sebou základní část, v příštím týdnu odstartuje play off. Engineers se v něm střetnou s pardubickými Riders. Plzeň vyzve celek BO Ostrava. Karlovka prověří brněnskou Masaryčku a na Budějovice zbyli North Wings z Ústí. Kompletní rozpis zápasů naleznete ZDE.

Autor: Denisa Veselá

Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři