Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Play off je na spadnutí! Osm týmů míří do bojů o Pohár Jana Palacha

Po posledním zápase základní části mezi Engineers Prague a Black Dogs Budweis následovala tisková konference před play off. Nejlepší týmy základní části si vybraly své soupeře, byla představena nová spolupráce s aplikací nagano a pár slov proneslo hned několik významných hostů.

Tisková konference se odehrála v prostorách Zimního stadionu Eden. Hlavním cílem bylo určit čtvrtfinálové dvojice, ještě před samotným výběrem však proneslo pár slov hned několik hostů.

Nejprve se ke slovu dostala předsedkyně České asociace univerzitního sportu Ivana Ertlová. „Velmi mě těší stav univerzitního hokeje v Česku. Hrozně bych chtěla být studentem a fanouškem tady v ochozech stadionu, protože to vždycky všem závidím a vím, že po utkání následují i oslavy, takže bych chtěla slavit i s vámi všemi, kteří jste zainteresovaní,“ začala. „Stav univerzitního hokeje mě velmi těší, protože za dobu existence Univerzitní hokejové ligy stoupla jednak herní úroveň jednotlivých zápasů, vytváří se velké fanouškovské základny jednotlivých univerzit a studenti se ztotožňují s hráči. Z toho máme velkou radost.“

Předseda české asociace univerzitního hokeje Tomáš Hlaváč vzpomínal na zápas, který se mu nejvíce vryl do paměti: „Vždy se snažím být nezaujatý, všichni ví, že jsem spjat s Engineers, proto by bylo nefér jmenovat jejich zápas. Proto řeknu určitě utkání v Brně, derby mezi Masaryčkou a VUT, rekord Univerzitní ligy v divácké návštěvnosti a myslím si, že je to to nejlepší, co univerzitní hokej vyprodukoval. Je to hozená rukavice všem ostatním týmům, co udělat, aby ten náš produkt někam posunuli. To byl pro mě nejsilnější zážitek letošní sezony.“

„Nejvíc mě na celém univerzitním hokeji baví komunita. Místo, kde se potkávají chytří lidé, kde se potkají mladí ambiciózní studenti, kde se potkají dobré firmy, které tento projekt podporují,“ zmínil to, čeho si nejvíce váží na celé Univerzitní lize.

Zároveň byla oznámeno zahájení spolupráce s aplikací nagano, která bude testována v nadcházejícím play off. Aplikace se zaměřuje na lepší provázanost klubů s fanoušky. „Nahlížíme na to tak, že víme, že kluby musí nějakým způsobem pracovat se svými fanoušky, dělat z toho větší show, aby si lidi zápasy užívali. Tomu jdeme s naší aplikací naproti, pomocí aplikace můžou fanoušci rozhodovat o dění v klubu, což je zajímavý feedback pro klub, a zároveň je to zajímavé pro fanoušky, kteří mají maximální zážitek. Všechny strany jsou šťastné, a to je náš úkol,“ promluvil Tonda Valášek, který se podílel na vymyšlení aplikace.

Základní část opanovali pražští Engineers, kteří zvedli nad hlavu Pohár České asociace univerzitního sportu a do play off si tak mohli vybrat jakýkoliv celek, který se umístil na pátém až osmém místě. Volba nakonec padla na pardubické Riders, kteří jsou ve vyřazovacích bojích nováčkem. „Pardubice jsou silným celkem, ukázali kvalitu v mnoha utkáních a určitě to nebude nic lehkého,“ vzkázal kapitán Pražanů David Blažek. „Těšíme se na soupeře, Inženýři jsou silní, s nimi jsou to vždy kvalitní zápasy a hrají skvělý hokej. Je to naše první play off v historii a na tuto zkušenost se všichni těšíme,“ promluvil kapitán Riders Univerzity Pardubice Jan Vacek.

Druhá Plzeň si vybrala za své soupeře ostravský celek. „Ostravu jsme si vybrali, protože máme rádi exotické krajiny, takže se na výlet těšíme. Hlavně se ale těšíme na parádní atmosféru, která vždy v Ostravě panuje,“ komentoval výběr kapitán Dominik Beer. „Plzeň není úplně nejblíž, ale myslím, že si s dlouhou cestou poradíme a předvedeme tam dobrý výsledek. Myslím si, že je to pro nás nejpřijatelnější soupeř z první čtyřky,“ hodnotil Viliam Béreš.

Obhájci trofeje UK Hockey Prague zakončili část na třetím místě, do play off půjdou proti HC MUNI. „Vybrali jsme si Brno, jelikož už tam pak zbývalo jen Ústí. Brno je pro nás přijatelnějším soupeřem, protože v posledních zápasech s Ústím jsme se docela natrápili,“ prozradil Filip Čmejla. „Vůbec jsem to nečekal, myslel jsem, že pojedeme do Budějovic, ale alespoň nás čeká cesta po dálnici, což je pro nás lepší. Očekávám kvalitní hokej,“ reagoval na výběr kapitán MUNI Pavel Tomaník.

A tak se utvořila poslední dvojice, která obsahovala budějovické Black Dogs, kteří vyzvou North Wings z Ústí nad Labem. „Bude to hodně těžká série, chtěli jsme Brno, ale zbylo na nás Ústí, budeme muset bojovat,“ sdělil kapitán David Svoboda. „Zbyli jsme si, já osobně jsem Budějky nechtěl, jsou to obrovský narostlí kluci a asi to bude hodně bolet,“ vzkázal Martin Kuchař.

Play off odstartuje už v pondělí 20. února, kdy se v Budějovicích střetnou domácí Black Dogs s North Wings. Program zápasů naleznete na webových stránkách Univerzitní ligy ledního hokeje, pro aktuální informace sledujte i sociální sítě ligy.

Autor: Denisa Veselá

Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři