Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Čtvrfinálový dvojzápas čeká Akademiky

Nakonec těsně druzí Akademici si vybrali do čtvrtfinále Ostravu. První dva zápasy je čekají už ve středu a čtvrtek, shodně v 19:30.

Akademici si na první dva zápasy připravili speciální akci, kdy koupíš lístky na oba zápasy za zvýhodněnou cenu. Rychle ubývají, tak utíkej na jejich stránku a chyť si ten svůj.

Jedná se o duel druhého se sedmým, nečeká nás tak dlouhá spekulace, kdo by měl být favorit. V sérii na tří vítězné zápasy to budou Akademici, kteří se pokusí o čistý průchod, tedy 3:0. První dva kroky mohou udělat už tento týden před domácími fanoušky.

Týmy se v letošní sezóně potkaly dvakrát. Nejprve hned v prvním kole dojela Ostrava do Plzně, kde domácí notně potrápila. V 53. minutě totiž Ostrava dávala na 2:1 a vypadalo to, že si odveze body. Dvojice Reitspieš a Princl to ale odmítla a Akademici zvítězili 4:2. V odvetě v Ostravě předvedl Jonáš Štekr jeden ze svých shutoutů a Akademici nadělili soupeři čtyřku. I tentokrát řádila dvojice Reitspieš - Princl, když si oba připsali čtyři kanadské body.

Plzeňské tahouny netřeba dlouze představovat. Jsou to především dva již zmínění Princl a Reitspieš, ty ale doplňuje šikovný Kalus a zezadu je jistí Štochl. A když propadne i on, v brance čeká nejlepší brankář základní části, Jonáš Štekr. Zodpovědnost není jen na nich. Výbornou formu si do play-off nese třeba Šibra, Šucha nebo Sysel. Akademikům načasování vyšlo a Ostravu čeká těžká fuška.

Ostrava zažívá všelijakou sezónu. Před jejím začátkem si nejspíše slibovala více, ale stále má šanci napravit reputaci v play-off. Mezi tradiční tahouny patřil Sysala nebo Kovalski, ti ale letos nezažívají tak povedenou sezónu, jako bývalo zvykem. Vypíchnout lze Matěje Potočného, daří se Viliamu Bérešovi, svou porci branek přidal i Marek Révaj. V bráně se letos vystřídala trojice Halouzka, Morys a Šembera, přičemž nejvíce odchytáno má právě třetí jmenovaný. Právě on by tak měl být jednička.

Karty jsou rozdány jasně a cokoliv jiného než postup Akademiků bude velkým překvapením. Outsidery však není nikdy vhodné příliš podcenit. Pokud Akademici ztratí jeden domácí zápas, tak v Ostravě je může čekat ještě velice náročná šichta. Čeká nás tak zajímavá série a určitě si nenechte ujít první dva domácí zápasy. Jak to dopadne, to už vám prozradit nemůžeme, to musíte vidět na vlastní oči.

Ice Aréna Plzeň, 22.2 a 23.2, 19:30. Kup si svůj lístek a doraž!

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři