Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Engineers představili Unihokej mladíkům z HC Slavia

V rámci dlouhodobé spolupráce mezi Engineers Prague a HC Slavia Praha proběhlo ve VIP prostoru stadionu v Edenu setkání hráčů juniorky HC Slavia s vedením a hráči Engineers. Hlavním tématem diskuze byl samozřejmě univerzitní hokej a vše kolem něj. Jak to probíhalo?

Celá akce proběhla po vzájemné dohodě vedení HC Slavia Praha a Engineers Prague. Na práci s mládeží si tradiční klub z Vršovic dlouhodobě zakládá a proto se v rámci spolupráce s Engineers, která probíhá především na bázi utkání hraných v Edenu, objevily návrhy na to, jak oba kluby více v tomto směru propojit. Vedení Slavie samozřejmě vnímá rostoucí povědomí o univerzitním hokeji a výsledkem byla první přednáška ve VIP prostorách stadionu v Edenu.

Na přednášce byli přítomni:

Tomáš Kadlec - generální manažer a hráč Engineers, student 5. ročníku PEF na ČZU

Tomáš Hlaváč - předseda ČAUH, předseda ULLH, viceprezident a bývalý hráč Engineers, absolvent VŠE

Martin Suda - bývalý hráč Engineers a HC Slavia Praha, absolvent ČVUT FEL

Vladimír Machulda - trenér juniorky a bývalý hráč HC Slavia s bohatými zkušenostmi nejen z Extraligy ale také například z Finska a Švédska

A jak to probíhalo?

Setkání probíhalo formou řízené diskuze, kde hlavními tématy byla možnost uplatnění v hokeji po skončení juniorského věku, univerzitní hokej jako celek, dále představení univerzit, které Engineers reprezentují (ČVUT, VŠE a ČZU) a mimo jiné také konkrétní náborový proces Engineers Prague.

Za Engineers popsal diskuzi Tomáš Kadlec: „U hráčů jsme zjišťovali, kdo z nich má zájem pokračovat ve studiu na vysoké škole, jaké školy studují teď a na jaké univerzity by chtěli nastoupit. Snažili jsme se jim ukázat, že vrhnout všechno na jednu (hokejovou) kartu, se nemusí vždy vyplatit.“

Z reakcí vyplynulo, že mladí hráči univerzitní hokej znají a vnímají ho velmi pozitivně. Přispívá k tomu aktivita týmů na sociálních sítích nebo atmosféra na utkáních Engineers na zimáku v Edenu, který dobře znají a o takové navštěvnosti si v Lize juniorů mohou nechat jen zdát. „Překvapilo nás, že z hráčů má velká většina zájem o to pokračovat na vysokou školu i po studiu na střední. Tři hráči Slavie dokonce už vysokou školu studují, jeden VŠE, druhý ČVUT a třetí Metropolitní univerzitu, takže diskuze mohla být poměrně konkrétní,“ dodal Kadlec.

Na setkání bylo také zmíněno srovnání se zámořským systémem, kde jsou mládežnické soutěže na úplně jiném levelu. Přítomní si potvrdili, že pro všechny je tento model tím nejatraktivnějším. Ani samotná Univerzitní liga se netají tím, že právě systém středoškolského a univerzitního sportu v USA je jejím vzorem. Vyjádření za vedení ligy přidal také Tomáš Hlaváč: „Chceme tu nastavit systém, který bude vychovávat nejen zajímavé hráče pro hokejové kluby, ale také dobré studenty a kvalitní absolventy, kteří najdou uplatnění i mimo hokejové mantinely v různých oborech společnosti. Hokejová kariéra se může zhroutit ze dne na den a jen zlomek to dotáhne na top úroveň.“ 

Na konci sezení si mohli přítomní zasoutěžit o merch Engineers a dostali také vstupenky na Synergy Top Utkání.

Jsme moc rádi, že jsme tímto mohli přispět k prohloubení spolupráce mezi HC Slavia a Engineers a budeme se těšit na další podobná setkání, třeba i s rodiči hráčů nebo hráči mladších kategorií. 


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři