Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Karlovka doplňuje semifinálové účastníky

I poslední čtvrtfinálová série zná svého vítěze. V pondělí srovnala Karlova Univerzita na stadionu v Brně krok a v pátek dokonala na pražské Hvězdě obrat. Začátkem týdne však ještě řešila trable s ukradenou výstrojí.

V pondělí před odjezdem do Brna několik hokejistů pražského celku zjistilo, že jim z kabiny zmizela část výstroje. Celková škoda se vyšplhala na 150 tisíc korun, ale i díky velké solidaritě lidí nejen z hokejového prostředí se okradení hokejisté mohli zapojit do pátečního rozhodujícího zápasu letošního čtvrtfinále Univerzitní ligy.

Nepříjemné překvapení v kabině Karlovku nezastavilo v cestě za vyrovnáním

V pondělí bojovala MUNI před domácím publikem o postupový bod. První třetina byla velmi atraktivní, nejprve měli řadu šancí domácí, ale Mašek si se všemi pokusy MUNI poradil. Díky častým faulům Brňanů se Karlovka postupně dostávala do tempa, ale žádnou z nabídnutých výhod nevyužila.

Do vedení šla Karlovka, a to až ve 23. minutě. Jan Vávra obdržel přihrávku do prostoru před brankou, vybruslil si na úroveň kruhu a z otočky vypálil zápěstím pod horní tyč. Konopásek mohl o minutu později zvyšovat, ale individuální akce gólem neskončila. Hosté však využili vhazování v útočném pásmu, Oliver Glitta využil zmatku po buly, vybruslil před Holuba a zakončil nekompromisně k bližší tyči. Třetí trefu přidali Pražané v oslabení, při úniku 3 na 1 se prosadil z pravého křídla Filip Čmejla.

Ve třetí dvacetiminutovce byla k vidění snaha domácích vstřelit branku. Příležitostí měli Brňané víc než dost a hodně je deptal výborný Mašek v brance UK. Jeho kouzlo odčaroval v 55. minutě Matěj Drlík, který rozvášnil zaplněné tribuny v Brně. Následně upaloval do útoku Gonos, který cestou projel třemi bránícími hráči jako tank, jeho nabídky Kadlic nevyužil. Domácí to zkoušeli v šesti, ale plamínek naděje velmi rychle sfoukl František Konopásek, který zacílil přesně do odkryté klece. Série se tak k rozhodujícímu utkání vrátila do Prahy.

HC MUNI – UK Hockey Prague 1:4 (0:0, 0:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 55. Drlík (Bartkovský, Gergel) – 23. Vávra (Krchňák, Velas), 25. Glitta (Kovařík), 37. Čmejla (Jindra), 58. Konopásek (Adamec, Kovařík).


Karlovka dokonala na Hvězdě obrat

Do Prahy dorazilo z Brna pouze 11 hráčů do pole, i tak šlo o velmi dramatické a vyrovnané utkání. V první třetině Karlova Univerzita na ledové ploše dominovala. Gólman David Holub byl překonán pouze jednou, v přesilovce 5 na 3 uspěl střelou z mezikruží David Volf. Pražský útočník zamířil přesně pod víko.

Ve druhé dvacetiminutovce bylo k vidění již mnohem více gólových momentů. Ve 28. minutě domácí odskočili do dvoubrankového vedení. Jindra přihrávkou zpoza branky našel volného Jakuba Kopence, který se prosadil ránou ke vzdálenější tyči. Masaryčka se dostala zpět do zápasu díky přesilovce 5 na 3. Pavel Tomaník byl prvním střelcem brněnského celku v pátečním zápase, po pěkné kombinaci pálil na vyrážečku Maška. Pražský gólman ránu vytěsnil pouze za svá záda. Pokračující přesilovka přinesla další branku, tvrdý projektil vyslal nad Maškovo rameno Mirek Bazala a hosté se radovali ze srovnání. O necelé čtyři minuty později byli Pražané opět o krůček blíže postupu. Čmejlovu střelu si Holub ještě dokázal najít, na dorážku Miloslava Adamce však nestihl brněnský maskovaný muž optimálně zareagovat a celek z hlavního města slavil vedení před odchodem do kabin.

Hosté se poměrně rychle po startu třetí části dokázali prosadit. Tomáš Bartkovský obdržel kotouč a bez váhání překonal Maška střelou bez přípravy. Pražané šli v 50. minutě znovu do vedení. Svou druhou trefu v zápase zapsal David Volf. Ani po této trefě domácí nezpomalovali a hosty z Brna moc k ničemu nepouštěli. MUNI zkoušela v samotném závěru hru v šesti, ale místo srovnání přišlo definitivní potvrzení postupu Karlovky, do prázdné branky totiž pálil Kryštof Kovařík.

V brněnské brance čaroval David Holub, který z 65 střel pustil za svá záda kotouč čtyřikrát a jeho úspěšnost zásahů se vyšplhala téměř na 94 %. Na vítězství to však oslabené MUNI nestačilo. Za domácí celek zazářil David Jindra, pražský útočník se díky pěti asistencím vyšvihl do čela kanadského bodování vyřazovací části.

UK Hockey Prague – HC MUNI 5:3 (1:0, 2:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 9. Volf (Jindra, Dlabola), 28. Kopenec (Jindra, Čmejla), 38. Adamec (Čmejla, Jindra), 50. Volf (Jindra, Čmejla), 60. Kovařík (Jindra, Čmejla) – 34. Tomaník (Mokrohajský, Bazala), 34. Bazala (Mokrohajský, Gergel), 44. Bartkovský (Mokrohajský, Tomaník).


Semifinálové duely Univerzitní ligy ledního hokeje jsou na programu již v příštím týdnu! První zápasy se odehrají ve středu, doma budou hrát Engineers i Akademici.

Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři