Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Akademici urvali první bod

Po dlouhých třech týdnech přivítali Akademici své fanoušky a hned jim připravili pořádné drama. První zápas s Black Dogs totiž nabídl i prodloužení s nájezdy.

I tentokrát svedlo semifinále dohromady západočeský a jihočeský klub. Akademici letos touží po příčce nejvyšší, Budějovičtí se chtějí pomstít za loňské semifinále.

Zatímco hosté přijeli v podstatě s tím nejlepším, co v aktuální chvíli mají k dispozici, domácím na poslední chvíli vypadl Kalus s Foldou, což poznamenalo jejich výkon. Zápas začal opatrně, ale po chybě domácí obrany se dostal do brejku Šafář, kterého vychytal Štekr. Skóre se otevřelo o 5 minut později na druhé strany. V 10. minutě Tomáš Soukup vyslal pumelici od modré, a brankář hostů bohužel pro Black Dogs puk vyrazil přímo na hůl Štěpána Hanzlíka, muže se zlatou helmou, který uklidil puk do prázdné branky. Z vedení se ale Plzeň dlouho neradovala. Ve 14. minutě zkusil k překvapení většiny Radek Rolínek střelu z ostrého úhlu a trefil přesně za zadní tyč. Do šaten se tak šlo za stavu 1:1.

V první třetině jsme sledovali klasický play-off hokej, opatrný, kde se oba týmy nebojí přitvrdit. I v druhé třetině měli první šanci Budějovičtí, konkrétně Kronu a dorážející Přívozník, nicméně Štekr obstál. Vzápětí přišla dvojšance Akademiků. Šiška minul, ale o půl minuty později se procpal do šance Reitspieš, kterého ještě Ludvík vychytal, ale na dorážku Štěpána Říhy už byl krátký. Stav zápasu Black Dogs opět zvládli dorovnat ještě do třetiny. Matouš Masopust prokázal, proč je nejlepší střelec celé soutěže. Udržel puk i přes dotírajícího obránce, protlačil se ke Štekrovi a prostrčil mu puk mezi betony. V čase 38:26 tedy bylo vyrovnáno a vypadalo to na napínavou třetí třetinu. Akademici ale málem inkasovali po další půl minutě, kdy kromě Štekra ležel v bráně i Prachař. Společnými silami nakonec Akademiky od inkasované branky zachránili. 

Třetí třetina začala velice opatrně, až do vyloučení Janocha. Do té doby jsme neviděli příliš kvalitní přesilovku, tentokrát to Plzeň změnila. Soupeře zamkla v obranném pásmu a nejprve po střele Sysla dorážel Hanzlík, který trefil tyč, ale o půl minuty později si Mário Princl našel puk na pravém kruhu a propálil všechno, co bylo před ním. I tentokrát dorovnali Budějovice krok. V 49. minutě Vojtěch Krcho dotlačil puk do domácí branky. Zbytek zápasu už byl velmi opatrný, branku jsme neviděli a tak nás čekalo prodloužení.

V prodloužení, hraném ve formátu 3 na 3 o 5-minutové délce se ujali řízení hry Akademici, kteří kroužili kolem branky Ludvíka a čekali na svou šanci. Šanci nakonec dostali Budějovice, když v čase 63:24, po tříminutové nadvládě Akademiků byl vyloučen Roubal a dostali tedy příležitost 4 na 3 na poslední minutu a třicet šest vteřin. Nijak zvlášť však Akademikům nezatopili. největším ohrožením byla nejspíše střela Krtka. 

Zápas nám tedy nerozhodlo ani prodloužení, a tak jsme se mohli těšit na samotné vyvrcholení - nájezdy. Oči většiny fanoušků se pak upíraly k mágovi v domácí brance. První se puku ujal Mário Princl. Pomalejším nájezdem a následným bekhendem se pokusil přelstít Ludvíka, který jeho úmysl přečetl a lapil. I na druhé straně jel nejlepší střelec. Matouš Masopust zkusil střelu nad beton, ale Štekr si ho velice dobře pohlídal a měl svou lapačku připravenou. Druhou sérii začal muž se zlatou helmou, Štěpán Hanzlík. I ten volil rozvážný rozjezd, při kterém jel až kolem mantinelu. Bohužel pro něj Ludvík neudělal očekávaný pohyb a střela vzduchem na bližší tyč zastavil svou vyrážečkou. Na straně Budějovic vyrazil Tomáš Vochozka, který víceméně zopakoval nájezd svého kolegy, Matouše Masopusta. Pokusil se o střelu, na kterou si Štekr zkušeně počkal. Pátým mužem v pořadí byl Štěpán Říha, který se rozhodl si situaci nekomplikovat. Zvolil rychlý rozjezd, naznačil a následně puk poslal na bližší tyč, pod víko, kam hostující brankář neměl šanci dosáhnout. Stav se pokusil srovnat Kronus, který naznačil, aby posléze zkusil rychlou kličku do bekhendu. I do třetice byla lapačka Jonáše Štekra připravená. Čtvrtou sérii zahájil první obránce. Jakub Sysel naznačil a vzápětí s přehledem poslal puk mezi betony hostujícího brankáře. Budějovice už to měli nahnuté a zodpovědnost si vzal Vojtěch Krcho. Tomu se jeho úmysl hrubě nevydařil, když mu puk sjel z hokejky a vůbec nezakončil.

Akademici tedy nakonec urvali první bod v sérii. Rozhodující nájezd má na svědomí Štěpán Říha, velký podíl má i Jonáš Štekr, který na nájezdy svou branku začaroval. Budějovice ale rozhodně mají na čem stavět. Předvedli velice slušné výkon a Plzeň výrazně potrápili. Další duel nás čeká v pondělí na půdě Black Dogs, třetí duel se pak odehraje znovu v Logspeed CZ Aréně, ve čtvrtek 23.3 v 18:00. Vstupenku můžete koupit už nyní ZDE.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři