Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Vstup do Univerzitní ligy nebyl snadný. Blýská se v táboře UK Hockey Prague na lepší časy?

Nově složený tým, reprezentující studenty Univerzity Karlovy, má za sebou téměř jednu třetinu sezony. Vstup do prvního ročníku Univerzitní ligy ledního hokeje nebyl vůbec jednoduchý, když během prvních tří kol nastoupil celek trenérské dvojice Michala Dobroně a Aleše Hybnera proti lídrům aktuálního pořadí Engineers Prague, HC Univerzita Palackého a HC Masaryk University. Po úvodních prohrách však přišlo zlepšení výkonů, a nakonec i první vítězství v 5.kole proti Akademikům Plzeň. O tom, jak náročné je poskládat nový tým v univerzitních podmínkách, jsme si promluvili s asistentem trenéra Alešem Hybnerem.

Aleši, jak probíhal nábor hráčů do nového tým UK Hockey Prague? 

Před námi všemi stál nelehký úkol. A to, postavit okolo starších hráčů úplně nový tým. Bylo potřeba najít nové mladé hráče a vybudovat v nich důvěru v to, že vytváříme něco nového, co bude dávat smysl a čeho mohou být součástí. V první fázi udělal perfektní práci sportovní manažer Pepa Vošahlík, který komunikoval se všemi potenciálními novými hráči a v návaznosti na to, jsme udělali dva výběrové tréninky, kde jsme s hlavním trenérem Michalem Dobroňem z parádní účasti 50ti hráčů udělali první selekci a vytvořili tak širší soupisku pro premiérový ročník v Univerzitní lize ledního hokeje.

Tým je hodně mladý, jak se ti s hráči pracuje během tréninků? 

Hlavně bych chtěl říct, že do tohoto projektu vstupujeme s dlouhodobou vizí a cílem. V létě jsme byli na startovní čáře, ale věděli jsme, že musíme myslet i do budoucna. Tým jsme záměrně skládali tak, abychom mohli s hráči současného týmu pracovat třeba i několik sezon a vytvořili tak pevné jádro týmu i do příštích let. Co se týče tréninků, tak s docházkou a přístupem hráčů k tréninkovým jednotkám jsme s Michalem maximálně spokojení. Systematicky pracujeme na tom, abychom se všichni zlepšovali a dosahovali co nejlepších výsledků.

V prvních utkáních váš tým narazil na trio nejsilnějších soupeřů a neulehčil vám vstup do nové soutěže. Jak náročné bylo hráče udržet pozitivní po těchto těžkých utkáních, které dopadli pro UK neúspěšně?

Nechci úplně hodnotit, jak moc těžká byla, nebo nebyla první utkání. Samozřejmě nikdo z nás nechce prohrávat. Už vůbec ne prohrát 4 utkání v řadě. S hráči jsme neustále komunikovali a byli na jedné vlně. Věděli jsme, že když budeme soustavně pracovat, tak se to zlomí. A to se nakonec potvrdilo.

Naopak proti Akademikům Plzeň to vypadalo, jako kdyby nastoupil úplně jiný tým a svého soupeře přejel rozdílem třídy. Co stálo za zlepšeným výkonem v utkání proti Plzni?

Nebyl to jiný tým. Byl to stejný tým, jaký nastoupil do předchozích utkání. Hráči potřebovali na začátku sezony trochu víc času, aby si to sedlo. V našich podmínkách 1-2 tréninky týdně je poměrně náročné secvičit nějaký systém a dát hře tvář. Do přípravy jsme proto zařadili i videorozbor, abychom si ukázali, proč se nám nedařilo, kde byly chyby, ale i co bylo v předchozích utkáních dobré a čeho bychom se měli držet. Myslím si, že tato práce přinesla ovoce. Vše, na čem jsme pracovali, kluci přenesli do utkání a slízli za to smetanu v podobě 8 vstřelených branek proti Akademikům.

Jaký je váš cíl pro tento ročník Univerzitní ligy ledního hokeje?

Určitě bych lhal, kdybych jako trenér řekl, že nemáme ty nejvyšší ambice. Ale čeká nás ještě velký kus práce. To všichni víme. Pro nás je důležité, abychom předváděli dobrý hokej, který bude bavit nás i fanoušky. A až budeme po sezoně hodnotit uplynulý ročníku, budou převládat pozitiva.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři