Přesunout nahoru
po 8. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Skvělý Dvořák a poslední třetina! Black Dogs srovnali stav série

Semifiálová série mezi Black Dogs Budweis a plzeňskými Akademiky se přesunula na jih Čech. Domácí se dostali v první třetině do vedení a dlouho jej trpělivě hájilli. Ve třetí periodě pak přidali důležité zásahy a poprávu se mohou radovat z prvního vítězství v sérii.

Začátek zápasu byl poměrně opatrný z obou stran, pak ale iniciativu přece jen převzali hostující Akademici. Několik po sobě jdoucích střel ale skončilo na výstroji připraveného domácího brankáře Dvořáka. Sudí poté vylučovali za nedovolený zákrok loktem, na trestnou lavici zamířil David Prachař. Jihočeši sehráli dobrou kombinaci, která skončila po střele zblízka za gólmanovými zády. O přesnou trefu se postaral Matouš Masopust. Tempo poté opadlo a oba týmy hrály opatrně, nicméně s emocemi a hra se vyostřovala. Black Dogs jednogólové vedení udrželi a do kabin šli za hubeného náskoku o něco šťastnější než soupeř. 

Druhé dějství začalo také rozvážně z obou stran, nicméně šance byly nakonec k vidění na obou stranách. Akademici mohli srovnat s přesilové hře, jenže pohotový Dvořák si poradil se všemi střeleckými pokusy. Vedení chtěli zvýšit pochopitelně také domácí, ani oni ale v prostřední periodě nenašli recept na soupeřova gólmana. Vyrovnaná třetina tak skončila nerozhodně, ta poslední tak slibovala pořádné drama.

Góly jsme viděli hned v úvodních minutách. Jan Janoch využil zaváhání jednoho z plzeňských hráčů, který mu namazal přesně před bránu. Domácí forvard neměl se zakončením problém a přidal důležitou druhou trefu. Následovala hromadná bitka obou týmů, ze které rozhodčí hojně vylučovali, oslabení hráli domácí. V něm ale přidali další důležitou trefu, když Matouš Masopust zasunul kotouč u pravé tyči po dobré přihrávce z přečíslení - 3:0. Jiskru naděje pro Akademiky vykřesal Jakub Štochl, když upravil na dvoubrankový rozdíl, nicméně to bylo z gólového hlediska hostí vše. Naopak do prázdné branky na konečných 4:1 pro domácí upravil Jan Janoch


Black Dogs Budweis - Akademici Plzeň 4:1 (1:0, 0:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 10. M. Masopust (Krcho, Janoch), 43. Janoch, 45. M. Masopust (Janoch), 60. Janoch – 56. Štochl (Reitspies, Princl). 

Black Dogs Budweis: Marek Dvořák (Ludvík) – A. Hrůša, Krtek, Hubáček, Grauer, P. Hrůša, Kubeš (A) – Š. Masopust, Přívozník, Krcho – Matěj Dvořák, Anderle, Janoch – Šafář, Kronus, Kaisler – Vochozka (A), M. Masopust (C), Rolínek. Trenér: David Oulík.

Akademici Plzeň: Štekr (Černý) – Štochl, Soukup, Houdek, Sysel, Prachař (A), Malý, Beer (C) – Šucha, Reitspies, Šiška – Princl, Morawetz, Roubal (A) – Markov, Hanzlík, Šibra. Trenér: Tomáš Ceperko.

Střely na branku: 38:35. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváků 192.


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři