Přesunout nahoru
čt 11. 4. 2024, 18:00
UKP
AKA
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Lov na toulavého psa

Na Logspeed Arénu se ve středu zatoulal pes. Domácí Akademici předvedli své maximum a nakonec ho zkrotili a úspěšně poslali zpět domů.

Za stavu 1:1 se série vrátila do Plzně. Oba týmy cítily, že tady se bude lámat celé semifinále a tak nás čekal mimořádně důležitý zápas. Plzeňští hlásili návrat Foldy s Kalusem, Budějovice dorazili bez Rolínka s Albertem Hrůšou.

Zápas začal opatrně. Nejprve byl vyloučen Matouš Masopust, Akademici však soupeře nepotrestali. Poté jsme viděli hru nahoru dolů, dokud to na sebe nevzal navrátilec do sestavy Jan Kalus. Ten objel v 16. minutě branku Dvořáka a na hranici pravého kruhu mu puk poslal nechytatelně do šibenice. O dvě minuty později bylo pro hosty ještě hůře. Kalus poslal puk na Reitspieše, ten si šikovně poradil s bekem a poslal puk na osamoceného Mária Princla před brankou. Ten byl v těžké pozici, když stál v relativně nevýhodném úhlu. Nejproduktivnější hráč základní části ale nezpanikařil, prostrčil hokejku mezi nohama a v této pozici poslal puk za záda Dvořáka. Neuvěřitelný hokejový moment a 2:0 pro Akademiky.

Do druhé třetiny vstoupili Budějovice s minutou a půl přesilovky, krátce po ní byl zase vyloučen hostující Kronus. Zápas byl stále velmi opatrný, a žádné velké šance jsme neviděli. Branka přišla až v 38. minutě. Vít Reitspieš jen nahodil na Dvořáka, tomu puk trestuhodně vypadl, a jediný kdo na to zareagoval byl právě plzeňský štírek, který puk zasunul za záda hostujícího brankáře, který vůbec nevěděl, co se děje. Smolný okamžik pro Dvořáka, který jinak chytá skvělou sérii.

Do třetí třetiny jsme tedy šli za stavu 3:0 a zápas vypadal poměrně rozhodnutě. Budějovičtí vystřídali brankáře, v bráně se objevil Ludvík místo Dvořáka. Poté na sebe zkusil pozornost strhnout Krcho, který si vzal na paškál Kaluse, ale i přes 20 centimetrů k dobru skončil v pozici poraženého právě on. Budějovice zápas nevzdávali a byli odměněni. V čase 43:18 Dominik Kaisler tečoval střelu Krtka od modré a puk se štěstím zapadl za záda Štekra. O 28 vteřin později pak Akademiky smích definitivně přešel. Jiří Kubeš vyslal raketu od modré a vymetl vingl Štekrovi branky. Najednou jsme tu měli obří drama a Budějovice tlačili, vyrovnávací branka však nepřicházela. Nakonec to byli znovu Akademici, kdo udeřil. Jan Kalus uloupil puk ve středním pásmu, sám vyrazil na zteč soupeřova území, lehce si pohrál s pukem a vymetl znovu šibenici. V 58. minutě mohli Akademici definitivně rozhodnout, ale Ludvík puk zalehl před brankovou čárou včas. V 59. minutě se šlo do hry ve čtyřech, a Budějovičtí využili tuto příležitost k odvolání brankáře. 59 vteřin před koncem se jim navíc tento tah vyplatil. Po dobré kombinaci puk skončil u Jana Janocha, který se do něj opřel vší sílu a trefil naprosto ideálně pravý roh branky. S minutou do konce nás tak čekal infarktový závěr. Budějovice se po lehkém boji nakonec dostali do pásma a zopakovali úplně totožnou akci - Vochozka, Krtek, střílející Janoch do pravé šibenice. Štekr byl tentokrát velice dobře připraven a ač Janochovi i tentokrát střela náramně vyšla, brankář Plzně si jí tygřím skokem pohlídal a uchránil vítězství svého celku. To byla tečka za třetím utkáním semifinále mezi Akademiky Plzeň a Black Dogs Budweis.

Akademici nakonec zvládli dovést duel do vítězného konce. Je třeba ocenit i soupeře za jeho tvrdý boj, kdy se odmítli vzdát za velice nepříznivého stavu. Na straně Akademiků má na vítězství největší podíl první lajna ve složení Kalus - Reitspieš - Princl, když právě první jmenovaný duel definitivně rozhodl. Plzeňští se také mohli znovu opřít o brankáře Štekra, který je ochránil před několika tutovkami. Na straně Budějovic odehrál dobrá zápas Krtek nebo Vochozka, celkově však lze vyzdvihnout jejich týmový výkon i přes porážku.

V pondělí se hraje čtvrtý zápas v Budějovicích a Akademici mají mečbol. Zužitkují ho, nebo se série vrátí do Plzně?

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři