Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Akademici jdou do finále!

Za stavu 2:1 vyráželi Plzeňští do Budějovic. Svůj mečbol zdárně proměnili a mohou se tak těšit na druhé finále v řadě.

Domácím se navrátil kapitán Svoboda, na straně Plzně se přidal k absentujícím náhradní brankář Černý. Jiné změny se neudály a tak nás čekal velice vypjatý zápas.

Do zápasu vstoupili o něco lépe Akademici. Jejich vysoký presink dělal soupeři velké problémy a Budějovičtí měli problém přejít střední pásmo. Šancí jsme však příliš neviděli, a to ani v přesilovkách. Až při třetí přesilovce jsme viděli branku, nicméně to byl právě tým v oslabení. Dvojice Sklenička Kalus společnými silami vypíchla puk soupeři a s trochou štěstí se puk odrazil tak, aby mohl jet právě Jan Kalus sám na brankáře. Stíhal ho Grauer, ale plzeňský útočník zvolil střelu z mezikruží a trefil přesně. Zasloužené vedení pro hosty. Více branek jsme v první třetině neviděli a tak se šlo do šatny za vedení hostů.

Druhá třetina byla spíše bojem. Vyloučeni byli postupně Hrůša, Roubal, současně Kronus s Morawetzem, kde druhý jmenovaný dostal 5-minutový trest. Čekalo nás tedy 2 minuty 4 na 4 a poté 3 minuty přesilovka Budějovic. To zhatil po 23 vteřinách Janoch, který naopak poslal do výhody 4 na 3 Plzeň. Ta svou přesilovku nezužitkovala, stejně tak ani Budějovice zbytek pětiminutového trestu.

Do třetí třetiny se tedy šlo za nejtěsnějšího možného stavu. V 49. minutě se šlo opět do stavu 4 na 4, kde byl po 40 vteřinách vyloučen Matouš Masopust. Akademiky tak znovu čekala přesilovka 4 na 3, tentokrát na minutu a 20 vteřin. Nakonec však trvala jen 9 vteřin. Akademici si vzali oddechový čas, trenér Ceperko nakreslil, jak by si to přál a čtveřice Princl, Štochl, Hanzlík a Kalus se vydala jeho přání splnit. A vyšlo jim to náramně. Po vhazování Štochl poslal puk na Hanzlíka a vyrazil stínit brankáři, Hanzlík poslal puk na druhou stranu na Princla, proti tomu povyjel brankář, čehož si plzeňský striker všiml, poslal puk do levého kruhu na Jana Kaluse, a na toho zívala úplně odkrytá branka, s kterou si plzeňská čtrnáctka věděla rady. 11 minut před koncem tedy byla situace Black Dogs kritická. Domácí se pokoušeli o tlak, ale ten byl spíše platonický. 4 minuty před koncem navíc fauloval Šimon Masopust, ale Akademici zvládli puk ve výhodě držet další minutu, stejně tak celou přesilovku. Čas Budějovicím rychle utíkal a nemohli se dostat k puku. Nakonec se závěrečný tlak vůbec nekonal a jediné podstatné, co se v závěru stalo byl nesportovní faul Vochozky, který trefil úmyslně Roubala loktem do hlavy.

Akademici zvládli celý zápas včetně závěru s velkým přehledem. Budějovice přehráli, předvedli svůj nejlepší výkon v celé sérii a zaslouženě si vezou domů výhru 2:0. Pochvala patří celému týmu, v čele s Jonášem Štekrem, který si připsal první play-off shutout a Janem Kalusem, který zaznamenal obě branky. 

Tahle série je tedy u konce. Gratulace patří Akademikům, respekt za předvedenou hru Budějovickým. Black Dogs totiž Akademiky potrápili více, než mnoho lidí čekalo.

Kdo bude finálovým soupeřem Akademiků se dozvíme ve středu. Bude to jeden z pražských celků, Engineers nebo UK. V případě prvních jmenovaných budou Akademici začínat venku, v případě UK naopak doma, v Logspeed CZ Aréně.

Teď je ale čas slavit!

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři