Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Engineers rozhodli o postupu do finále před vyprodanou Hvězdou!

Stařičký zimák v pražských Vokovicích ve středu zažil další nezapomenutelnou Bitvu o Prahu mezi Engineers a UK Hockey Prague. A to v pořadí již třetí za poslední 2 týdny. V semifinále Univerzitní ligy totiž oba týmy naplno využily domácího prostředí a za stavu 2:2 na zápasy rozhodoval až právě středeční duel na Hvězdě. Zatímco na první dvě domácí utkání dorazilo v obou případech kolem 500 diváků, na ten nejdůležitější si jich našlo cestu 800, což je úplné maximum! Fanoušci obou týmů vytvořili ve vyprodaném hledišti parádní atmosféru a hnali své týmy za rozhodujícím bodem. Šťastnější nakonec odcházeli příznivci Engineers. Vítězové základní části zvítězili 6:4 a společně se svými fans se mohou těšit na finále, ve kterém se utkají s plzeňskými Akademiky!

Nebylo kam uhnout. Rozhodující utkání semifinále Play Off ULLH, navíc pikantní pražské derby! Oběma týmům bylo jasné, že z tohoto zápasu odejde jedna strana zklamaná a druhá v naprosté euforii. Vyprodaný stadion sliboval parádní zážitek už od začátku. Jak utkání probíhalo?

Oba týmy nastoupily v prakticky totožných sestavách jako v předešlých utkáních a také první třetina odpovídala průběhu, který jsme v sérii již viděli. Stejně jako v předchozích zápasech na Hvězdě (domácí ENG) patřil úvod utkání spíše hostující Karlovce. Ta měla hned několik velmi zajímavých střel ze střední vzdálenosti, ale se všemi si Maličkay poradil, případně mu pomohlo i štěstí. Inženýři se k šancím dostávali ojediněle, ale jednu z nich využili. Kučerovu střelu dorazil za záda Maška Matouš Najman – 1:0. Dobrou náladu domácích fanoušků poté utnula poslední dvouminutovka. V té nejprve zaúřadovala nejlepší útočná dvojice UK. Poté co se Martínek šikovně natlačil před branku, našel David Jindra puk pod betonem Maličkaye a pohotově skóroval – 1:1. O 37 vteřin později bylo ještě hůř, rychlé přečíslení 2 na 1 zakončil důrazný Volf – 1:2. Do kabin tak šli o něco spokojenější hosté.

V minulých utkáních jsme mohli vidět, že Inženýři začali ovládat utkání spíše v jeho druhé části. A to se potvrdilo i ve druhé třetině. Hned od začátku si začali tvořit více šancí a po jedné z nich dokonce zvonilo břevno. Hrál se velmi rychlý a důrazný hokej na obou stranách kluziště. Vyrovnání přinesla 29. minuta, kdy se puk dostal na modrou čáru k Markovi Šonskému a jeho střela proklouzla mezi klubkem hráčů až mezi betony Maška, který absolutně netušil, kudy k němu puk přilétl – 2:2. V závěru třetiny přišel zásadní moment. Po faulu a následném nevhodném komentáři směrem k rozhodčímu dostali hráči UK dva dvouminutové tresty najednou. Přesilovka 5 na 3 v takovou chvíli? Všem na stadionu i u obrazovek bylo jasné, že tady se láme chleba. A Inženýři dárek využili! První závar sice ještě Mašek se štěstím zvládl, u druhé akce ale už neměl šanci. Jakub Kučera na modré naznačil střelu a poté posunul puk na pravý kruh svému dvojčeti a Michal Kučera s přehledem zavěsil do poloprázdné branky– 3:2. Minutu před koncem ale přišel další zásadní moment. Po faulu Burdy hra pokračovala výhodou a v té domácí kapitán Blažek trefil kolenem jednoho z hráčů UK a po zásluze vyfasoval trest na 5 minut a do konce utkání. Znamenalo to 2 minuty přesilovky 5 na 3 a následně ještě další 3 minuty 5 na 4. Situace z předchozích minut se tak otočila o 180 stupňů a nyní bylo na Karlovce, jak s přesilovkou naloží. Závěr třetiny Engineers přežili bez inkasované branky a rozdělili oslabení přestávkou, což bylo velmi důležité.

Ani na začátku třetí třetiny se nepodařilo UK využít dvojnásobnou přesilovku a v následné přesilovce 5 na 4 si proti výborně bránícím Inženýrům prakticky nevytvořili ani žádnou výraznější příležitost. A brzy toho hořce litovali. Ubráněným oslabením posílení Engineers vlétli na svého soupeře a po přihrávce Dohnala zpoza branky trefil volné místo u tyče znovu Michal Kučera – 4:2. Po tomto gólu si Karlovka vzala možná trochu překvapivě oddechový čas. A ten paradoxně pomohl spíše domácím. Hned po minutě hry totiž Januška našel Matějku a ten krásnou střelou vymetl růžek Maškovy branky – 5:2. Když už to vypadalo, že si s Engineers závěr utkání pohlídají, přišlo další oslabení. V čase 54:54 byl vyloučen Skorčík. Inženýři opět přesilovku soupeře ubránili ale vteřinu po tom, co domácí hráč vkročil na led, se prosadil bombou z pravého kruhu Viktor Martínek – 5:3. A aby to nebylo pro Engineers tak jednoduché, 2 minuty a 20 vteřin před koncem musel na trestnou lavici Kubata. Zápas tak dostal další zápletku. Karlovka brzy stáhla Maška na střídačku a tlak při hře 6 na 4 přinesl ovoce. V čase 59:12 se po nahrávce Čmejly trefil opět Martínek – 5:4. Následně se po buly dostali hosté ještě k jedné šanci, ale všechny naděje UK nakonec pohřbil Pavel Vaňous střelou do prázdné branky – 6:4.

Fantastická semifinálová série tak nabídla to nejlepší, co mohla. Pražské derby, rozhodující pátý a velmi napínavý zápas, vyprodaný stadion na Hvězdě. Univerzitní liga nemohla nabídnout lepší pozvánku na finále. Boj o Pohár Jana Palacha pro vítěze play off svedou vítězové základní části Engineers Prague s Akademiky z Plzně, kteří se v tabulce umístili hned za nimi.

Přijďte podpořit Engineers v cestě za titulem!

První utkání finálové série se odehraje v pondělí 3. dubna od 20:00 na Hvězdě.

Druhé utkání nás čeká v Plzni, ve středu 5. dubna od 19:00 v Logspeed CZ aréně.

Na třetí utkání se 12. dubna přesuneme do Edenu, utkání začne v 19:00.

Termíny případných dalších utkání se dozvíte dle vývoje série na sociálních sítích obou týmů.


VSTUPENKY NA OBĚ DOMÁCÍ UTKÁNÍ ENGINEERS KOUPÍTE ZDE: https://engineersprague.enigoo.cz/app/tickets/events


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři