Přesunout nahoru
so 16. 3. 2024, 17:30
NWU
ENG
po 18. 3. 2024, 18:00
ENG
NWU
po 18. 3. 2024, 18:30
UKP
MUNI
čt 21. 3. 2024, 18:00
ENG
AKA
po 25. 3. 2024, 19:30
BDB
UKP
út 26. 3. 2024, 19:00
AKA
ENG
čt 28. 3. 2024, 18:30
UKP
BDB
čt 28. 3. 2024, 19:15
ENG
AKA
po 1. 4. 2024, 18:30
BDB
UKP

Engineers zakončili úspěšnou sezónu tradičním galavečerem!

Hlavním bodem programu minulého týdne byl pro Engineers tradiční slavnostní galavečer. Již pošesté se sešli hráči, realizační tým, vážení hosté a partneři klubu k vyhodnocení uplynulého ročníku, tentokrát v krásném prostředí moderní auly v areálu ČZU v Praze. Kromě reflexe sezóny 2022/23 byly vedením klubu představeny cíle na tu příští a došlo také na předání individuálních ocenění. A my jsme pro vás připravili shrnutí všeho podstatného, co se v pražském Suchdole ten večer událo.

Před pokračováním ve čtení tohoto článku bychom vám chtěli doporučit, abyste si otevřeli také album fotek, které najdete na našem Facebooku. Uvidíte totiž tu nejdůležitější věc - to jak to všem zúčastněným neuvěřitelně slušelo! 

A nyní už k samotnému programu. Úvodním slovem přivítal hosty prezident a brankářská legenda klubu Aleš Příhoda, který následně netradičně předal slovo generálnímu manažerovi Engineers Tomáši Kadlecovi. Pro toho to byla premiéra na pódiu, pokud nepočítáme několikanásobné vítězství v ocenění Sympaťák roku. Náš klub totiž prošel v minulé sezóně nejen výraznou hráčskou obměnou, ale mnoho změn se událo také v organizační struktuře. A právě na novém GM bylo, aby odprezentoval své výsledky a provedl hosty večerem. Došlo ale také na staré známé, když se slova ujal Tomáš Hlaváč, který nastínil směr, kterým se bude náš klub dále vydávat. Připravili jsme si pro vás shrnutí toho nejdůležitějšího, co z jejich úst padlo.

Vyhodnocení ročníku 2022/2023 (Tomáš Kadlec) 

Věděli jsme, že nás nebude čekat jednoduchá sezóna. Cíle jsme si nastavili vysoko a další výzvy nám přinesly i vnější faktory v podobě energetické krize a inflace. V tomto bodě se musíme pochválit, klubu se podařilo za pomoci partnerů na tuto situaci včas zareagovat a i díky zvýšené podpoře se podařilo například přidat hráčům tréninkové jednotky. Zároveň se nám povedlo uspořádat několik skutečně podařených eventů, a to jak na Hvězdě, tak v Edenu. Padl také náš rekord v návštěvnosti - SII Bitvu o Prahu vidělo 2311 fanoušků, kteří sledovali první domácí utkání v sezóně v derby proti UK Hockey Prague. Jedním z dílčích cílů byla práce s fanoušky a připravit pro ně hned několik tematických utkání. To se ukázalo jako skvělý krok a i díky němu jsme měli průměrnou návštěvnost 586 diváků, což je parádní číslo a řadí nás do TOP 10 sportovních klubů v Praze. V hokeji jsme na třetím místě za Spartou a Slavií. Trend pořádání speciálních utkání vnímáme jako jeden z nejdůležitějších trendů v našem marketingu a hodláme v tom pokračovat. Marketingové výstupy jsou obecně velké téma. I díky novým posílám do off-ice týmu se podařilo výrazně navýšit dosah našich příspěvků na sociálních sítích a ty nejlepší posty vidělo až 1,5 milionu lidí (!). K růstu popularity Univerzitní ligy přispěly hlavně přenosy na ČT Sport nebo ČT Sport plus a aktivita všech týmů. Jsme rádi, že jsme opět posunuli náš projekt o obrovský kus vpřed. No a co se týče sportovních cílů, tam to o kousek nevyšlo. Plzeň byla ve finále lepší a zaslouženě vyhrála. My jsme to hodili za hlavu a už teď se připravujeme na ročník 2023/2024, ve kterém se vrátíme silnější.

Vize do dalších let (Tomáš Hlaváč)

V první řadě bych chtěl zopakovat, co jsme tady společně vybudovali. Jsme strašně rádi, že z partičky, co si spolu jednou týdně zašla pinknout hokej, jsme se stali týmem. Na jeho základech jsme začali fungovat jako klub. Na ten jsme nabalili spoustu skvělých lidí a vznikla komunita. A dnes už klidně řeknu, že jsme se dostali k tomu, že jsme organizace. Ještě jednou bych Vám za to chtěl poděkovat a doufám, že v tom budeme dál pokračovat. Máme totiž před sebou další výzvy. Už brzy se dozvíte, co pro vás připravujeme. A nebude to to jediné, na co se mohou naši fanoušci těšit. Opět se pustíme do speciálních utkání, chystáme nové nástroje pro komunikaci s fanoušky, vylepšení eshopu a menším upgradem projde také naše vizuální identita. V příští sezóně budeme také útočit na rekord ligy v ULLH, který drží brněnský souboj se 7700 diváky. Když navážu na Tomáše Kadlece, tyto kroky děláme pro to, abychom sebe i naši ligu posunuli o level výše a zařadili se mezi 3 nejsledovanější soutěže v ČR a druhým nejnavštěvovanějším hokejovým klubem v Praze. 

Samozřejmě, chceme se ve všech ohledech stát jedničkou v univerzitním hokeji. Letos to těsně nevyšlo v té sportovní části, ale myslím, že všichni uděláme všechno pro to (a možná něco navíc), abychom to dokázali ten příští rok. 

Posledním cílem, který už tradičně zmiňuji na každém galavečeru je vlastní stadion. Připomínat to budu všem, dokud se na něm všichni nepotkáme!

Dokument o cestě play off

V rámci galavečeru jsme přítomným představili také speciální novinku a překvapení. Celé play off náš tým doprovázel Pavel Cerman, který připravil parádní dokument plný emocí o naší cestě za titulem. Ta sice bohužel neměla sladký konec, ale i tak jde o parádní podívanou a vy se na něj už brzy podívate také..

Individuální ocenění

Závěr večera nabídl tradičně nejzajímavější část pro všechny přítomné. Udělovala se totiž individuální ocenění za výkony v sezóně 2022/2023. V nové roli moderátora se představil “emeritní” kapitán týmu Petr Janásek, nyní působící jako týmový manažer. A právě on postupně zval na pódium čestné hosty.

Ceny pro nejlepší hráče předávali: 

Ing. Mgr. et Mgr. Karla Mráčková - Ředitelka Odboru komunikace a PR na ČZU

Radka Kožíšková - HR marketing specialist v AKKODIS

doc. PaedDr. Jiří Drnek CSc. - Ředitel ÚTVS ČVUT a místopředseda VV ČAUS

Taline Nouridjanian - Talent acquisition manager v SII

doc. Ing. Petr Dvořák, Ph.D. - Rektor VŠE v Praze

Bc. Markéta Jirmanová - Prezidentka Studentské unie ČVUT

Jan Piťha - jednatel Synergy Club Anděl


Ještě jednou bychom chtěli takto jmenovitě poděkovat nejen za účast a milá slova, ale také za podporu v průběhu celého roku. 


A kdo si odnesl cenu? 

Nováček sezóny - Jakub Maličkay

Nejlepší obránce - David Vobořil

Nejlepší útočník - Michal Kučera

Nejproduktivnější hráč - Jakub Dohnal

Nejužitečnější hráč - Ing. David Blažek

Sympaťák sezóny - Pavel Vaňous

Influencer sezóny - Tomáš Kadlec

Síň slávy Engineers Prague - Ing. Marek Klement


Všem oceněným ještě jednou gratulujeme!


Závěrem bychom chtěli navázat na proslovy předávajících i hráčů. Prakticky u všech jsme slyšeli odhodlání a motivaci stát příští rok na pódiu s pohárem Jana Palacha pro vítěze celé Univerzitní ligy. Věříme, že tato energie neopustí kluky ani při letní přípravě a od září začneme další vítěznou kapitolu našeho klubu. 

Už teď se obrovsky těšíme, až to na zimáku společně s vámi opět rozjedeme naplno! 


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři