Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Riders vstupují do UNI Cupu! Čtvrtfinále odehrají proti Engineers

Po dlouhé pauze se Riders konečně dočkají prvního utkání v novém ročníku. V rámci přípravného turnaje Tipsport UNI Cup se ve čtvrtfinálovém klání střetnou se starými známými z Prahy. Pardubičtí Riders totiž Engineers potkali na jaře v bojích o Palachův pohár. Čtvrtfinálový duel Tipsport UNI Cupu se koná již ve středu 6. září od 19:45 na pražské Hvězdě.

Riders Univerzita Pardubice

Hráči z města perníku si letos poprvé vyzkouší zápasové tempo. Minulá sezóna jim skončila zkraje března, když prohráli ve čtvrtfinálové sérii poměrem 3:0. Následoval krátký oddych, a poté pořádná porce tréninků v rámci přípravy na nový ročník. UNI Cup by měl být především o zkoušení nováčků, kteří se v létě objevily na tryoutech pardubického celku.

„Během září chceme sestavu ustálit a už budovat finální sestavu, která začne ligu. Celé září budeme mít na to, abychom našli tu správnou sestavu a vyladili to tak, abychom na konci září úspěšně vstoupili do sezony, protože minulý rok bylo prvních šest zápasů bez bodu a všichni jsme z toho byli znechucení. Tohle rozhodně nechceme zažít znovu,“ burcuje před Tipsport UNI Cupem hrající generální manažer Honza Vacek

Engineers Prague

Pražané si v loňském play off Univerzitní ligy zahráli trochu více. Celek pod vedením Daniela Fukse dokráčel postupně přes Riders a UK Hockey Prague až do finále. První finálový duel zvládli Engineers velmi dobře a dostali se do vedení v sérii, následně pak Jonáš Štekr zamknul branku a z klece Akademiků se stala nedobytná tvrz. Engineers tak skončili těsně před vrcholem a dovezli si domů stříbrné medaile.

Ani Inženýři v létě nelenili, na jejich domácí Hvězdě probíhaly tryouty a tréninky na ledě i v posilovně. V rámci přípravy si zahráli i zápasy proti krajským týmům HK Lev Slaný a HC Hvězda Praha.

Vzájemné zápasy

Riders a Engineers mají velmi bohatou historii vzájemných duelů. V uplynulých sezónách se celky střetly hned osmkrát, ve všech případech však Riders padli. Nejčerstvější je porážka ve čtvrtfinálové sérii, kdy první dvě utkání byla velmi těsná a rozhodovaly detaily. Ve třetím zápase pak Pardubičtí padli výraznějším rozdílem i kvůli velké marodce.

Čtvrtfinálové utkání Tipsport UNI Cupu se odehraje 6. září na Zimním stadionu Hvězda v Praze. Vstupenky na utkání nakoupíte pod tímto odkazem.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři