Přesunout nahoru

TRY OUT Akademiků: Nové talenty objeveny!

Nová sezóna se pomalu blíží a s ní přichází spoustu novinek, se kterými vás seznámíme. V první řadě si představíme nové hráče, kteří budou tento rok oblékat akademický dres a poté vám představíme změny na trenérské lavičce.

Širší výběr plzeňských Akademiků včetně několika uchazečů o místo v sestavě, kteří se s trenérským štábem spojili během letní pauzy se sešel na Logspeed CZ aréně v pondělí 31.7. Prvních 14 dní hráči polykali tréninkové dávky pouze na sportovištích, nikoliv na ledě. Čekala je neoblíbená leč potřebná suchá příprava. Ta byla rozdělena do dvou tréninkových bloků po 4 trénincích. V pondělí na hřišti kruhový trénink a přeběhy, v úterý posilovna a intervaly na kole, středa výběhy do kopců, čtvrtek agility na hřišti. 

V pondělí 14.8. hráči po suché přípravě vyjeli poprvé na led. První týden se nesl ve znamení tréninků ve vysokém tempu sloužících k nabírání kondice. Ledy byly znovu doplněny suchou přípravou. Opět se jednalo o čtyřdenní tréninkový blok. Try-out proběhl v pondělí 21.8. po dvou hodinách na ledě se rozplynul sen několika nováčků o místo v kádru mistrů ULLH na ročník 2023/2024.

Oproti loňskému roku již v sestavě neuvidíme gólmanskou hvězdu Jonáše Štekra, z obránců legendu Akademiků Dominika Beera, hrajícího manažera Davida Prachaře, dále Jindru Skleničku, Pavla Koca, Davida Jankovského a Kryštofa Švagra. V útoku se Akademici museli rozloučit s Kubou Vavřičkou, Davidem Markovem, Kubou Švecem a Štěpánem Hanzlíkem.

Z nováčků nejvíce zaujal nadějný obránce Tomáš Pánek z druholigových Klatov, který přesvědčil trenérský štáb svým bruslením, střelou a fyzickou hrou. Do obrany dále přibyl Jaroslav Sýkora z Chomutova. Stále pak sportovní vedení jedná o angažmá Marka Bláhy, o jehož konci profesionální kariéry psal i Deník Sport. Útočné řady Akademiků pak doplní Aleš Matoušek z druholigových Klatov, Jakub Votoupal z Mariánských Lázní a Matěj Gažík z Tachova.

Ke změnám dojde také na lavičce Akademiků. Dlouholetý hlavní trenér Tomáš Ceperko tým na začátku září opustí a vydá se do konce kalendářního roku na stáže do prestižních mládežnických a juniorských kanadských mládežnických lig. Pozici mezitímního hlavního trenéra obsadí asistent z mistrovské sezony, Jan Setikovský. Ten k sobě bude mít rovnou dva asistenty, a to výše zmíněnou legendu Dominika Beera a Jindru Skleničku. Videotrenérem a zároveň trenérem brankařů zůstává David Sequens. 

Hodnocení uplynulých tří týdnů od mezitímního hlavního trenéra:

„Kluci nevzali letní přípravu na lehkou váhu, poctivě makali. Co nás velice těší je docházka na tréninky, kdy jsme se scházeli ve skvělém počtu. Na nováčcích, kteří přišli již na úvod letní přípravy bylo vidět, že jim na pozici v týmu záleží. Tréninkové dávky byly vysoké, snažíme se kluky dostat do kondice. Někteří to přes léto zanedbávali, tak byli zaskočení. Tvoří se nám opět skvělé jádro týmu. Ještě nejsme úplně všichni, někteří hráči se k nám po předchozí domluvě připojí později. 

Na konci tohoto týdne nás čeká již první přátelské utkání, tomu odpovídá i změna tréninkového procesu, kdy se již začínáme orientovat na prvky, které chceme vidět v naší hře během zápasu. 

Všichni jsme zvědaví, jak se tým vyrovná s dočasnou nepřítomností Tomáše Ceperka. On ten tým budoval několik let, vtiskl mu jeho tvář. Na mně a mých kolezích bude v jeho nastaveném směru pokračovat a vrátit mu v lednu tým v co nejlepší pozici. Je to pro mě výzva Tomáše nezklamat a prokázat, že jsem se za ty tři roky po jeho boku něco od něj naučil.“

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři