Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Preview: Hokejisté MUNI vstupují do UNI Cupu, první utkání odehrají proti ostravskému celku!

Brněnské medvědy čeká po dlouhé letní pauze první zápas v rámci přípravného turnaje Tipsport UNI Cup. V moravském derby se HC MUNI utká s týmem BO Ostrava Vítkovice Steel, zápas se netradičně odehraje na zimním stadionu v Kuřimi v sobotu 9. září od 19 hodin. Vstup je tentokrát zdarma, tak neváhej a přijď fandit MUNI!

Masaryčka si tak odbude zápasovou premiéru v nové sezoně. Vloni celek Masarykovy univerzity skončil smolně již ve čtvrtfinále, kdy v pátém rozhodujícím zápase padl na ledě UK poměrem 3:5.

„Do nové sezóny si určitě přejeme co nejlepší umístění po základní části a úspěšné zapracování nováčků do týmu. Dáváme příležitost mladým hráčům a věříme, že objevíme další talenty, kteří se kvůli různým důvodům museli hokeje vzdát. U nás by mohli znovu najít chuť do hokeje a možná se v budoucnu opět objeví v profesionálním hokeji“, shrnuje před startem sezony hlavní trenér MUNI Jiří Čtvrtníček.

Brněnský kádr prošel nucenou obměnou, skončila řada opor v čele se stálicí v brněnském brankovišti Davidem Holubem. Svou hráčskou kariéru v HC MUNI musel ukončit i Róbert Mokrohajský, ten ale u týmu pokračuje, a to na pozici sportovního manažera. Po jedné sezoně MUNI opustil i obránce Patrik Vašíček, který si svými nadprůměrnými výkony řekl o místo v prvoligové Třebíči. „Odchod Vašíčka je pro nás největší ztrátou. Na druhou stranu nás jeho odchod těší a přejeme mu hodně úspěchů, tak jako ostatním našim klukům, kterým se vždy snažíme najít co nejlepší cestu do profi hokeje“, dodává Čtvrtníček. MUNI však nepočítá pouze ztráty. V rámci tryoutu se k mužstvu připojilo hned 11 nováčků, které trenéři plánují otestovat v zápasovém tempu. Přípravný UNI Cup proto představuje vhodný prostor pro zkoušení nováčků a hledání ideální sestavy.

Ani vyzyvatelé medvědů nemohou být s loňskou sezonou spokojeni, zejména její konec pro ně byl poměrně hořký. Ostravané ve čtvrtfinále čelili plzeňským Akademikům, kteří sérii ovládli jednoznačně 3:0. V posledním zápase sezony navíc Plzeň Ostravu přejela 12:1, a ostravští tak zapsali zatím nejvyšší prohru v historii klubu. Na tento smutný rekord však Slezané již zapomněli a s chutí vstoupili do nové sezony. Pod vedením kouče Jakuba Peslara ve svém úvodním zápase na UNI Cupu porazili VUT Cavaliers poměrem 4:2. Zmiňovaný Peslar je velkou personou univerzitního hokeje, působí také jako asistent trenérky české ženské hokejové reprezentace Carly MacLeodové a je držitelem dvou bronzových medailí z MS žen.

Dva loňské vzájemné střety byly velmi vyrovnané. Byť se první zápas hrál na brněnském ledě, opanovala ho Ostrava, která si připsala výhru 4:3. Vítěze druhého zápasu musely za nerozhodného stavu 5:5 určit až samostatné nájezdy. Cenný bod a vítězství 6:5 pro MUNI urval Jan Hasoň, střelec rozhodujícího nájezdu. Poslední zkušenost s ostravským celkem je tedy pozitivní a proto doufejme, že si v sobotu do statistik zapíšeme další skalp tohoto týmu!

Pokud už teď víš, že budeš chodit MUNI podporovat pravidelně, doporučujeme zakoupení permanentky, více informací ZDE. 

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři