Přesunout nahoru

Akademici padli proti budějovickým Black Dogs

Dne 30. srpna 2023 se Akademici v Logspeed CZ Aréně v rámci přípravného turnaje Tipsport UNI CUP utkali s Black Dogs Budweis z jižních Čech. Přes mnoho skvělých šancí se plzeňští Akademici do vítězného konce nedostali. Zápas skončil 3:4 po prodloužení.

Začátek první třetiny vypadal lépe pro Akademiky, ale bohužel se branky v této třetině nedočkali. První třetina by se dala popsat jako přetahovaná o puk. Hra se střídala na obou stranách hřiště a bylo mnoho šancí domácích i hostů. Plzeňští hokejisté získali dvě přesilové hry, ale nevyužili je a pak je čekala jen série oslabení. V druhé polovině třetiny převzali žezlo hosté, kteří to Akademikům vůbec nezjednodušovali až v poslední minutě Vojtěch Krcho využil oslabení domácích a poslal puk přímo mezi betony Černého a do druhé třetiny se vstupovalo s výsledkem 0:1.

 Druhou třetinu začali domácí oslabením, kdy byl za podrážení vyloučen Malý. Ve 21. minutě se domácí pokusili vzchopit, Princl vyjel proti brance hostů a po něm se pokoušel dorážet Reitspies. Skvělou šanci ale zmařil výborným zákrokem Ludvík. Akademici se znovu dostali do oslabení, když byl na konci 24. minuty vyloučen Princl za vysokou hůl. Toho znovu neváhali využít hosté a za minutu na kostce svítil výsledek 0:2. Autorem branky byl Tomáš Vochozka. To ale hokejisty ZČU nerozhodilo a v 27. minutě do protiútoku vyjela dvojice Vít Reitspies a Marek Princl. První jmenovaný krásnou kombinací poslal puk do prázdné brány. 1:2. Jednogólový rozdíl ale domácím moc dlouho nevydržel. V 31. minutě se po ráně od Šimona Masopusta natáhl Černý, bohužel ale puk prošel do brány nad lapačkou. Druhá třetina končila výsledkem 1:3.

V třetí třetině domácí nechtěli Budějovicím nechat nic zadarmo a hned ve 40. minutě poslal Tomáš Pánek puk do prázdné branky hostů. Třetina se znovu mění v boj o puk a sérii skvělých šancí jak domácích, tak i hostů. V 52. minutě krásnou trefou střelil Daniel Šiška vyrovnávací gól a výsledek jasně ukazoval na 3:3. Až do konce třetiny se Plzeň dostávala do útoku a hosty nenechala vydechnout. To ale bohužel nestačilo a hra se s nerozhodným výsledkem přesunula do prodloužení. To moc dlouho netrvalo, hned v první minutě prodloužení vypálil znovu Tomáš Vochozka a vstřelil gól, který ukončil tento napínavý zápas.

I když tento zápas neskončil vítězně jednalo se o pěkný hokej, kde se hodně bruslilo a útočilo. Velmi dobře se prosadila dvojice Reitspies a Princl. Byli aktivní jak při gólech, tak skvělých šancích. Informace o dalším zápase se dozvíte na všech sociálních sítí Akademiků.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři