Přesunout nahoru

Riders na Engineers recept nenašli. Semifinále UNI Cupu si zahrají Pražané

Čtvrtfinálový duel v rámci Tipsport UNI Cupu se odehrál ve středu 6. září na Zimním stadionu Hvězda v Praze. Riders se na zápas vydali s cílem vyzkoušet nové hráče a odehrát první přípravný zápas před nadcházejícím ročníkem. Pardubičtí nakonec padli s vicemistry Univerzitní ligy poměrem 2:9.

Oba týmy na ledovou plochu vstoupily hodně aktivně, hra se přelévala ze strany na stranu. První přesilovku měli Riders k dispozici ve 4. minutě, ale nabídnutou šanci nedokázali zužitkovat, i když byli během početní výhody hodně aktivní. Naopak Engineers v 9. minutě potrestali vyloučení Štěpána Vinklera, téměř z kleku se trefil Vaňous. Další potrestání prohřešku přišlo v 11. minutě. Na trestnou lavici usedl Šimon Lenoch a Engineers využili přesilovku díky trefě Spurného. Pardubice však dokázaly odpovědět, v 16. minutě zapsal přesný zásah Daniel Skryp, který se z bezprostřední blízkosti nezmýlil a kotouč napálil přesně mezi ruku a tělo gólmana Manna. Vzápětí však přišla další sprcha, dvouminutový trest za hru vysokou holí vyfasoval Lukáš Hebek. I tento prohřešek Pražané využili, individuální akcí se prezentoval Routa. V samotném závěru první třetiny se Inženýři opět prosadili, tentokrát udeřil Routa ve vlastním oslabení.

Ve druhé části byl opět k vidění rychlý hokej. První gólová akce se zrodila ve 28. minutě, hattrick zkompletoval pražský útočník Routa. V polovině utkání došlo ke střídání gólmanů na obou stranách, do pardubické klece zamířil Jiří Novotný. I jeho Engineers velmi rychle přivítali inkasovanou brankou, úspěšným střelcem byl ve 34. minutě Hanousek. Pardubičtí snížili v závěru druhé dvacetiminutovky, z mezikruží pálil Josef Kopecký.

Ve třetí třetině už Engineers pohodlně drželi náskok, který koncem zápasu ještě navyšovali. Postupně se trefili Kubata, Vaňous a opět Kubata. Pardubice se tak po prohře 2:9 rozloučili s letošním UNI Cupem ve čtvrtfinále.

„Bohužel trénujeme krátce, s novýma klukama se pořád seznamujeme. Stále zkoušíme sestavu a doufáme, že v sezoně bude náš výkon lepší. Myslím, že každý musí začít hlavně u sebe, protože ke konci zápasu nám odcházela fyzička,“ zhodnotil obránce Šimon Lenoch.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři