Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Druhé kolo přípravného turnaje je tady! Do Prahy přijede brněnský celek

V minulém týdnu se odehrálo první kolo Tipsport UniCupu, kde pražští Engineers na svém ledě vyzvali Riders Pardubice. Výsledek pro domácí dopadl pozitivně, skóre zápasu otevřel střelou z první Pavel Vaňous.

 Po letní pauze tým Engineers znovu poměřil síly s Riders Pardubice. Domácí tým nastoupil do zápasu aktivně a už po 8 minutách hrací doby pražský tým vstřelil první gól.

 Neskutečný výkon předvedl nově hrající hráč Engineers David Routa, který byl vybrán v letošním tryoutu. Během dvou minut dokázal dvakrát prostřelit hostujícího brankáře Sodomku. Následně třetí gól přidal hned na začátku druhé třetiny a tak si ve svém prvním zápase připsal na konto hattrick a jednu asistenci. Po zbytek zápasu už jen domácí potvrzovali jasnou převahu a dovedli ho do vítězného konce.

Soupeř

 V sobotu odehrál svůj první zápas v rámci Tipsport Unicup i brněnský tým HC MUNI, který na svém ledě vyzval univerzitní tým z Ostravy. V zápase padlo celkem 20 gólů, tudíž všech 32 diváků muselo mít opravdu zajímavou podívanou. Brněnský tým využil přesilových her, při kterých dokázal dostat čtyřikrát kotouč za záda ostravského brankáře Moryse. Celkový výsledek zápasu skončil 13:7.

Vzájemná loňská bilance

 V loňské sezoně se tým Engineers střetnul dvakrát s brněnským celkem HC MUNI. Oba dva zápasy jasně hráli ve prospěch pražského týmu. První zápas se odehrál na domácí Hvězdě, kde domácí otevřeli skóre až ve 31. minutě za střely Michala Kučery. Brněnský tým se po zbytek celého utkání snažil odpovědět, ale za záda domácího brankáře Havla padnul pouze jeden kotouč z hokejky Vojtěcha Kadlice.

 Nejlepším střelcem tohoto zápasu se jednoznačně stal Michal Kučera se svým hattrickem a tak pražané mohli slavit výhru 4:1 na domácím stadionu.

 Ve druhém zápase se týmy potkaly na brněnském ledě. Engineers do zápasu nastoupili s velkým nasazením a dvěma góly útočníka Matějky se dostal pražský celek do vedení.

 Pražští si přenesli aktivitu i do druhého dějství kdy po přihrávce Raitermana střelil třetí gól zápasu opět Vojtěch Matějka. Tým dokázal hrát celé utkání bez zbytečných vyloučení, ale po uniknutí brněnského kapitána Tomaníka obdržel jediný gól do své brány. Ve zbytku zápasu si pražský celek se soupeřem poradil a mohl si zpět na Hvězdu odvézt krásný výsledek 1:6.

  Další měření sil s brněnským celkem proběhne již dnes. Dokáží Engineers zvítězit a probojovat se do finále přípravného turnaje Tipsport Unicup? Přijď se přesvědčit v 19:45 na Hvězdu a buď u toho s námi!


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři