Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Brno hostí finále UNI Cupu, v boji o titul vyzve Univerzitu Karlovu!

Po vydařeném vstupu do sezony se MUNI chystá na finálový zápas přípravného turnaje Tipsport UNI Cup proti Karlovce. Zápas se hraje ve středu 20. září na brněnském ledě ve Sportcentru Lužánky, úvodní buly bude vhozeno v 19:30. Podzimní semestr začíná a s ním i večery strávené s kamarády na hokeji, tentokrát je navíc vstup zdarma, tak na nic neváhej a doraz na prestižní finálový střet dvou největších českých univerzit.

Se svými dvěma úvodními zápasy na turnaji může být Masaryčka spokojená. V prvním kole turnaje vyzvala celek z Ostravy a o góly nebyla nouze. Za záda ostravského brankáře Daniel Moryse brněnští hráči dostali hned 13 kotoučů a střelecká úspěšnost jim nelze upřít. Na listinu střelců se zapsalo několik nováčků a ofenzivní opory týmu potvrdily svou pozici z předchozích sezon. Zápas skončil s divokým skóre 13:7 a Masaryčka pokračovala turnajem dále. Druhé klání proti finalistům minulého ročníku ULLH Engineers Prague bylo podstatně vyrovnanější. Již v šesté minutě MUNI sice prohrávala ale ještě během první třetiny nasázela tři góly a dvoubrankový náskok Brno udrželo celou druhou třetinu. V té třetí se sice Inženýři dvakrát prosadili ale Štěpán Kučera rozdílovou brankou brněnský tým uklidnil a větší drama odmítl. Zápas skončil nejtěsnějším rozdílem 4:3 a Masaryčka tak postupuje do finále, ve kterém se postaví proti sokům z UK Prague.

Karlovka svůj první zápas sezony odehrála proti HC NORTH WINGS Ústí nad Labem. Pražené byli střelecky velmi aktivní, na ústecké brankáře letělo bezmála 60 střeleckých pokusů a pět kotoučů našlo svůj cíl za brankovou čarou. Ústěčtí sice vstřelili dva góly, na víc se v zápase už nezmohli a padli poměrem 2:5. Svůj druhý zápas na turnaji sehrála Univerzita Karlova proti Black Dogs Budweis. Výraznou postavou zápasu byl pražský David Jindra, který zapsal 2 kanadské body za jednu branku a jednu asistenci. UK vyhrála 3:1 a stala se prvním finalistou letošního Tipsport UNI Cupu.  

Jak si v repríze loňské čtvrtfinálové série povede brněnské mužstvo ? Pozvedne MUNI nad hlavu pohár pro vítěze? Rozuzlení již ve středu ve Sportcentru Lužánky od 19:30!

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři