Přesunout nahoru

PREVIEW: Riders míří do Kuřimi. Prvními soupeři jsou Cavaliers

Čekání je u konce, Riders míří k prvnímu ligovému utkání nového ročníku. První zápas odehrají pardubičtí hokejisté ve středu 27. září v Kuřimi proti brněnským Cavaliers.

Riders Univerzita Pardubice

Pardubice po základní části loňské sezony obsadili osmou pozici s celkovým ziskem 16 bodů. Na první výhru ročníku však čekali až do šestého utkání, kde si Riders před domácím publikem vyšlápli na pozdější mistry celé ligy z Plzně. Sezonu však hodnotili kladně, byl splněn hlavní cíl: účast v ve vyřazovacích bojích. Do play off proklouzli na úkor Olomouce a Cavaliers. Srdnatě vzdorovali našlapaným Engineers, se kterými nakonec prohráli 0:3 na zápasy.

V rámci přípravy se pardubičtí hokejisté střetli opět s ČVUT Engineers Prague, zápas ovládli poměrem 9:2 Pražané. „S novýma klukama se pořád seznamujeme. Stále zkoušíme sestavu a doufáme, že v sezoně bude náš výkon lepší. Ke konci zápasu nám odcházela fyzička,“ přiznal obránce Šimon Lenoch bezprostředně po utkání.

VUT Cavaliers Brno

Celek reprezentující Vysoké učení technické má po loňském nevydařeném ročníku co napravovat. Kavalíři byli outsidery celé soutěže a v minulé sezoně tuto roli potvrdili. V průběhu celé základní části posbírali pouze dva body za nájezdy s Olomoucí a Karlovkou.

Během letní přestávky na sobě Cavs hodně zamakali, v rámci try-outu se objevilo na ledě mnoho nových hráčů, kteří usilovali o stabilní místo. V rámci přípravného utkání svedli Brňané souboj s BO Ostrava, kterým podlehli poměrem 2:4.

Vzájemné zápasy

V rámci Univerzitní ligy ledního hokeje spolu Riders a Cavaliers svedli hned čtyři souboje. Třikrát slavily vítězství Pardubice, které slavily i naposledy, když na domácím ledě slavily díky skóre 7:1. Kavalíři vyhráli proti Riders jediné utkání, šlo o gólovou přestřelku v závěru ročníku 2021/2022, čtyřmi góly se blýskl dlouhý a Brňané zvítězili poměrem 6:5 po prodloužení.

Tento duel zároveň hodně napoví, který z těchto dvou celků vykročí vstříc play off. Jelikož letošní ročník Univerzitní ligy hraje devět týmů, jeden celek zůstane před branami vyřazovacích bojů o Pohár Jana Palacha.

Informace o utkání

Zápas proti VUT Cavaliers Brno se odehraje ve středu 27. září 2023 na Zimním stadionu v Kuřimi. Úvodní vhazování je naplánováno na 20 hodin. Vstupenky jsou k dostání pod tímto odkazem. Stream bude jako vždy k dispozici na TV Tipsport.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři