Přesunout nahoru

Start sezony na výbornou! Riders vezou z Kuřimi tři body

Riders se ve středu 27. září vypravili na výjezd do Kuřimi, kde hrají domácí utkání brněnští Cavaliers. První zápas nového ročníku byl opravdu složitý, domácí vzdorovali do posledních chvil a vyhrocené utkání rozsekla až pojistka do prázdné klece. V zápase zazářili nováčci Ondřej Šťastný a Adam Novotný, kteří zapsali po čtyřech kanadských bodech. Riders slaví první body do tabulky a důležitý krůček směrem k play off.

Utkání začalo na Zimním stadionu v Kuřimi ve večerních hodinách a aktivně do něj vlétli domácí Kavalíři. Hned v první minutě měli hokejisté VUT na svých holích několik gólových šancí. Díky aktivitě se domácí nakonec dostali i do vedení, když puk ve druhé minutě doklepl za záda pardubického gólmana Kryštof Charvát. Obraz hry se změnil ve druhé polovině první třetiny, kdy se rozdávalo mnoho trestů a pardubičtí hráči se dostali do tempa. To vedlo k vyrovnání, které zařídila druhá útočná formace, a především spolupráce nováčků Novotného se Šťastným. V 19. minutě se Ondřej Šťastný z mezikruží napřáhl a trefil klec domácího týmu. Brňany tato akce rozhodila, a ještě před sirénou se Riders dostali do vedení, úspěšným střelcem byl Ondřej Šťastný, který dostal přesnou nahrávku od Novotného zpoza branky. Na konci první periody ještě stihl domácí útočník orazítkovat tyčku branky Petra Sodomky.

Do druhé části vlétli opět aktivněji domácí, brzy však aktivitu převzali Riders, a to se projevilo těsně před polovinou utkání i na skóre. Výstavní střelu zápěstím od modré čáry ukázal Vojtěch Pražák a Riders se radovali již potřetí. Třetí přesná trefa vyhnala z klece Martinčíka, kterého nahradil Zlatnický. Nového gólmana přivítal na ledové ploše o pár chvil později Adam Novotný pěknou ránou po spolupráci se Šťastným a Hebkem.

I třetí třetina přinesla aktivní hokej nahoru, dolů. Góly se hromadily až v závěru utkání. V 56. minutě snížil na 2:4 Matyáš Polej, který se střelou z levého kruhu nemýlil. Následovalo vyloučení Stolína a Cavaliers se díky přesilovkové trefě Poleje dotáhli na rozdíl jedné branky. Není tak divu, že to domácí zkusili v šesti. Tento pokus byl ale proti rozjeté druhé lajně Pardubic marný a Ondřej Šťastný poslal kotouč z vlastního obranného pásma až do prázdné klece Cavaliers. Nováček v dresu Riders zapsal při své premiéře v Univerzitní lize hattrick a pojistil vítězství Riders v prvním utkání sezony.

Další zápas odehrají Riders opět na venkovním stadionu, ve středu 4. října je čeká výzva v podobě ČVUT Engineers Prague.

Autor: Denisa Veselá | Foto: Honza Chlad

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři