Přesunout nahoru

Akademici ovládli první kolo Univerzitní hokejové ligy

Naši hokejisté zazářili v prvním kole ULLH, když porazili BO Ostrava Vítkovice Steel 6:1! Akademici nedali hostům sebemenší šanci tento zápas vyhrát, takže domů odjížděli se skloněnou hlavou a domácí zaslouženě oslavovali.

Všechny třetiny výrazně ovládli Plzeňští hokejisté a během první stihly padnout hned tři góly. Akademici se hodně dostávali do útočného pásma a fanoušci mohli vidět spoustu skvělých šancí, které jen tak tak neproklouzly do branky hostů.

První gól vstřelil Jakub Šucha po skvělé šanci dva na jednoho. Kotouč vklouzl do brány pod horní tyčí. Dalšího gólu se naši hokejisté dočkali ve 13. minutě, kdy hned po vhazování poslal puk do brány soupeřů Jakub Vavřička. Za necelé tři minuty přistál kotouč v síti Ostravy znovu. Štěpán Říha a Jakub Vavřička se rozjeli v situaci dva na jednoho proti bráně a první jmenovaný poslal puk rychlou střelou do branky. Do další třetiny se vstupovalo s výsledkem 3:0.

Tak jako v předešlé třetině, i v této byli Akademici mnohem aktivnější než hosté. Čtvrtého gólu se domácí dočkali už po pěti minutách. Od modré vypálil Jakub Štochl a asistenci si připsal Jakub Šucha. Plzeňští hokejisté hráli dobře jak v oslabení, tak v přesilovkách. Bylo vidět mnoho šancí a skvělých zákroků hráčů i našeho brankáře. Ve 35. minutě hosté snížili čtyřgólový náskok Akademiků na 4:1, kdy Černý nechytil ránu od Jiřího Hepnera. Tímto výsledkem skončila druhá třetina.

Třetí třetinu opět ovládli Akademici a dočkali se rovnou dvou gólů. Před pátým gólem se hrálo mnoho oslabení, které domácí bravurně zvládali a hosté měli problém se dokonce dostat při jejich přesilovkách do útočného pásma. Když už došlo k nějaké šanci, Černý neměl problém skóre Akademiků ubránit. Předposlední gól padl v 54. minutě a připsal si ho opět Jakub Štochl. Asistenci měl náš brankář Jiří Černý. K jasné výhře přidal další gól v 57. minutě Jan Šibra. Ostrava si ještě vzala oddechový čas, ale s výsledkem 6:1 už nezvládla nic udělat. 

Tento zápas byl výborný ve všech aspektech. Bruslilo se, útočilo a bránilo. Všichni hráči byli velmi aktivní, a nakonec byl výsledek 6:1 naprosto zasloužený. Skvělý výkon předvedl brankář Akademiků Jiří Černý, který si téměř připsal nulu. Druhé kolo Akademici odehrají venku 4. října 2023 na ledě HC MUNI v 19:30. Sledujte nejnovější informace na sociálních sítí Akademiků!


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři