Přesunout nahoru

První zápasy nového ročníku odehrány! Dvě výhry zapsali Kings z Prahy

Pátá sezona Univerzitní ligy byla oficiálně zahájena. V uplynulém týdnu se odehrálo hned pět utkání, dvě výhry si připsali pražští UK Kings Prague, dvě prohry naopak BO Ostrava. Vicemistři Engineers se do akce dostanou až v příštím týdnu.

Vyrovnané utkání v Ústí zvládla lépe Karlovka

Sezonu odšpuntoval vyrovnaný souboj mezi Ústím a pražskými UK Kings Prague. Už první třetina nabídla velmi svižný hokej, o trošku aktivnější byli Pražané, gólové šance se ani jeden celek v první dvacetiminutovce neprosadil.

Prostřední část nabídla podobně aktivní hru, už však začaly padat i branky. Ve 36. minutě udeřili hosté z Prahy, konkrétně David Jindra, který si udělal prostor na levém kruhu a vystřelil k bližší tyči ústecké branky. Domácí velmi rychle reagovali a za minutu bylo srovnáno, střelcem branky byl Hanuš Petržílka, ústecký útočník uspěl díky střele od modré čáry.

Do třetí periody se šlo za nerozhodného stavu. Vedení ve 46. minutě opět přebrali Králové z Karlovky po velmi pěkné kombinaci, na jejímž konci stál František Konopásek. Pražský útočník sice během střely ztratil rovnováhu, ale za záda Gerstnera zamířil bezchybně. Domácí North Wings tlačili na pilu, v závěru utkání zkoušeli hru v šesti, ale bez úspěchu, a tak si první body do tabulky připsal celek z hlavního města.

HC North Wings Ústí nad Labem – UK Kings Prague 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 37. Petržílka (Kušej, Sajdl) – 36. Jindra (Vávra), 46. Konopásek (Dlabola, Glitta).

Kanonádu v Budějovicích řídili domácí

Na jih Čech zamířili v pondělí hokejisté Masaryčky a šlo o parádní gólovou podívanou. Úvodní trefu zápasu vsítil už v 5. minutě domácí Vojtěch Krcho, který z levého kruhu zamířil přesně. MUNI reagovala v 9. minutě, když využila nabídnutou přesilovku. Mezi kruhy zůstal naprosto osamocený Tadeáš Jakubec, který si pohrál s gólmanem Budějovic. Více gólů nebylo v první části k vidění, o to bohatší byly další třetiny.

Ve druhé části napadalo do sítě hostů z Brna dalších pět gólů. V 27. minutě využil přesilovou hru Budějic Yahor Hrakholski. O několik chvil později odzbrojil soupeře Vojtěch Krcho, vybruslil si před branku a zavěsil nad vyrážečku. Minutu na to už domácí vedli rozdílem tří branek, Matouš Masopust se rozjel po levém křídle do útoku a nekompromisně vymetl bližší šibenici. Pátá odbila ve 39. minutě díky využité přesilovce a úspěšné trefě Matouše Masopusta. O dvacet vteřin později přišla další úprava skóre, tentokrát byl na konci úspěšné kombinace Tadeáš Pinkas, který si položil gólmana a jednoduše dostal kotouč do branky.

Hned zkraje třetí periody upravili hosté na rozdíl čtyř branek. Druhou úspěšnou trefu Brňanů zapsal Štěpán Linka. Poté už pálili ostrými pouze domácí, v 52. minutě uspěl po individuální akci Tomáš Vochozka. O tři minuty později ujel brněnské obraně Jan Janoch, který se natlačil před gólmana a nekompromisně zakončil. Gólový účet uzavřel trefou 14 vteřin před koncem utkání Dominik Kaisler.

Black Dogs Budweis – HC MUNI 9:2 (1:1, 5:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 5. Krcho (M. Masopust), 27. Hracholski (Pinkas, Svoboda), 35. Krcho, 36. M. Masopust (Svoboda), 39. M. Masopust (Janoch, Vochozka), 39. Pinkas (Hracholski, Svoboda), 52. Vochozka (Svoboda), 55. Janoch (Svoboda, Krcho), 60. Kaisler (Novák) – 9. Jakubec (Bartes), 42. Linka (Morev).

Obhájci titulu vstoupili do nové sezony vítězně

Akademici přivítali na domácím ledě ostravské BOčko a v LOGSPEED CZ Aréně šlo o poměrně jasnou záležitost. Už v 5. minutě spustil gólové oslavy Jakub Šucha, plzeňský útočník pálil z levého kruhu přesně pod horní tyčku. Další úspěšná kombinace Akademiků se konala ve 14. minutě, když hned po vhazování pálil pod horní tyč Jakub Vavřička. O tři minuty později už to bylo 3:0, výborně sehrané přečíslení dva na jednoho znamenalo gól pro Štěpána Říhu.

Góly padaly i ve druhé dvacetiminutovce. Nejprve se v závěru 25. minuty prosadil ránou od modré v přesilové hře Jakub Štochl, velmi mu pomohl Šibra, který skvěle clonil před brankou. Hosté za polovinou utkání reagovali a smazali nulu ze střeleckého účtu. Ostrava se tlačila do útoku a způsobila zmatek v brankovišti Černého, kterého využil Jiří Hepnar.

Třetí část opět patřila Akademikům, kteří Ostravu nešetřili. Šikovné nohy a ruce ukázal obránce Jakub Štochl, který převzal kotouč ve vlastním obranném pásmu od gólman Černého, ladně s ním dobruslil až před branku hostů a z blízkosti překonal Halouzku v dresu Ostravy. Další přesilovka znamenala také další kotouč v síti Ostravy, tentokrát pálil Jan Šibra. Plzeň tak na úvod předvedla tenisovou výhru poměrem 6:1.

ZČU Akademici Plzeň – BO Ostrava Vítkovice Steel 6:1 (3:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 5. Šucha (Soukup, Houdek), 14. Vavřička (Reitspies), 17. Říha (Vavřička, Reitspies), 25. Štochl (Šucha), 55. Štochl (Černý), 58. Šibra (Štochl, Černý) – 36. Hepnar (Mikula).

Pardubice táhli nováčci, Šťastný vsítil hattrick

Zajímavý souboj se odehrál v Kuřimi, kde hrají domácí zápasy Cavaliers. Do zápasu lépe vlétlo domácí mužstvo, které hýřilo aktivitou a v úvodních minutách se dostalo do vedení díky trefě Kryštofa Charváta. Hosté se pomalu dostávali do tempa a koncem periody se to projevilo na skóre. V 19. minutě pálil z mezikruží Ondřej Šťastný, stejný muž poslal Pardubice o minutu později do vedení, těžil ze spolupráce s Novotným.

Ve druhé části Pardubičtí svým soupeřům z Brna odskočili ještě výrazněji. Vojtěch Pražák ukázal parádní ránu zápěstím, díky které vyhnal z klece Kavalírů Martinčíka, branku brněnských hokejistů zamířil střežit Zlatnický. Nového gólmana přivítal na ledové ploše o pár chvil později Adam Novotný pěknou ránou po spolupráci se Šťastným a Hebkem.

Třetí perioda nabídla rozmanitý hokej, góly se však hromadily až v samotném závěru. V 56. minutě snížil na 2:4 Matyáš Polej, který pálil z levého kruhu. Následovalo vyloučení z řad Riders a Cavaliers se díky přesilovkové trefě Matyáše Poleje dotáhli na rozdíl jedné branky. Domácí v závěru zkoušeli štěstí v šesti, tento pokus byl ale proti rozjeté druhé lajně Pardubic marný. Ondřej Šťastný poslal po vyhraném vhazování kotouč z vlastního obranného pásma až do prázdné klece Cavaliers. Nováček v dresu Riders zapsal při své premiéře v Univerzitní lize hattrick a pojistil vítězství Riders v prvním utkání sezony.

VUT Cavaliers Brno – Riders Univerzita Pardubice 3:5 (1:2, 0:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. Charvát (Rogožník, Cekr), 56. Polej (Kolder, Jaroš), 58. Polej (Buchal, Kolder) – 19. Šťastný (Novotný), 20. Šťastný (Novotný, Vacek), 30. Pražák (Hebek), 36. Novotný (Šťastný, Hebek), 60. Šťastný (Novotný).

Kings z Prahy dominovali i v Ostravě

Králové z Karlovky přijeli do Ostravy při chuti. Už ve 4. minutě utkání skóroval Filip Čmejla díky přesné střele z levého křídla. Druhou branku Pražanů vsítil Oliver Glitta, který měl po přihrávce Hradila před brankou lehkou práci.

Prostřední část hry sice branku nepřinesla, k vidění bylo několik gólových šancí, ale žádná nebyla využitá. Skvělými zákroky držel Ostravu na dostřel Matyáš Dani.

Ve třetí třetině teprve přišel brankostroj. Hned v 42. minutě se za obranou domácích šikovně schoval Vojtěch Málek, který obkroužil branku a zavěsil kotouč do ostravské sítě. O branku číslo čtyři se zasloužil velkou měrou Jindra, který upaloval na branku, jeho pokus Dani vyrazil, na dorážku Vojtěcha Málka byl však krátký. To Králům nestačilo a zanedlouho přidali další trefu, z mezikruží dorážel Jáchym Čermák. Následovala přesilová hra hostů, konkrétně pět proti třem a byla využita dosyta! Nejprve po krásném ťukesu zakončoval Oliver Glitta, následně si druhou trefu v zápasu připsal také Jáchym Čermák. Michal Pícl si připsal čisté konto a Karlovka získala další tři body do tabulky.

BO Ostrava Vítkovice Steel – UK Kings Prague 0:7 (0:2, 0:0, 0:5)

Branky a nahrávky: 4. Čmejla (Čermák, Volf), 19. Glitta (Hradil, Jindra), 42. Málek (Jindra, Glitta), 49. Málek (Jindra, Glitta), 54. Čermák (Volf, Kopenec), 55. Glitta (Hradil, Piskač), 56. Čermák (Gebell, Čmejla).

Další porce zápasů je na programu už ve středu 4. října. Hrát se bude v Ústí, Brně, Kuřimi a Praze, tak neváhejte dorazit. Všechny zápasy najdete živě na TV Tipsport a vybraná utkání budou i na ČT Sport Plus.

Autor: Denisa Veselá

Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři