Přesunout nahoru

PREVIEW: Repríza čtvrtfinále UniCupu. Riders jedou do Prahy

Druhé kolo Univerzitní ligy ledního hokeje čeká už ve středu pardubické Riders. Z východu Čech zamíří do hlavního města, kde se střetnou s ČVUT Engineers Prague. Půjde o reprízu čtvrtfinále UniCupu.

Riders Univerzita Pardubice

Pardubičtí hokejisté vstoupili do nového ročníku Univerzitní ligy důležitým vítězstvím. Riders se k prvnímu duelu vypravili do Kuřimi, na domácí půdu brněnských Cavaliers. Ve velmi svižném zápase si nakonec Pardubice s Brnem poradily a vezly domů cennou výhru a tři body do tabulky. O produktivitu se z velké části postarali nováčci, Ondřej Šťastný zapsal hattrick a asistenci k tomu, Adam Novotný zazářil gólem a třemi asistencemi.

ČVUT Engineers Prague

Pražský tým se letos na ledové ploše ještě nepředstavil, tedy co se alespoň týče Univerzitní ligy. Jinak měli Pražané se zápasy bohaté zkušenosti, v rámci přípravy odehráli hokejisté z hlavního města tři duely. Se Slaným Inženýři nejprve prohráli 2:3, následně zvítězili 7:1, s pražskou Hvězdou prohráli 4:5. V rámci UniCupu dokráčeli Engineers do semifinále, kde byl nad jejich síly celek z Brna, konkrétně HC MUNI.

Vzájemné zápasy

S Engineers mají Riders v ligové historii nelichotivou bilanci 0:8. Poslední porážky přišly v play off, když Pražané vyřadili pardubické mužstvo ve třech zápasech. Oba celky proti sobě sehrály zkraje září čtvrtfinále Tipsport UniCupu, které zvládl jasně lépe celek z hlavního města. Hattrickem se blýskl nováček David Routa, čtyři kanadské body zapsal Pavel Vaňous. Za Riders skórovali Josef Kopecký a Daniel Skryp.

Už ve středu 4. října se budou Riders pokoušet o historicky první výhru nad Engineers, na jejich domácím stadionu však půjde o těžký úkol. V průběhu loňské základní části totiž Pražané na své domácí půdě padli pouze jednou, a to s pozdějšími šampiony celé soutěže.

Duel na pražském Zimním stadionu Hvězda začíná ve 20.15, pokud se chystáte Riders podpořit, vstupenky naleznete pod tímto odkazem. Stream bude k dispozici na TV Tipsport nebo na ČT Sport Plus.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři