Přesunout nahoru

Sezona začíná! Na domácím ledě vyzveme Riders

Už dnes startuje nový ročník Univerzitní ligy. Engineers na domácím ledě přivítají Riders Pardubice, se kterými měli možnost sehrát přátelské utkání v rámci Tipsport Unicup. Navážou Engineers na vítěznou šňůru proti Jezdcům?

 Již dnes startují Engineers novou sezonu na domácí Hvězdě. V 19:15 vyzvou Riders Pardubice. Pojďme si společně shrnout loňský ročník univerzitní ligy, podívat se jak vypadal vzájemný přípravný zápas a představit si posily pražského týmu.

Loňská sezóna

 V uplynulé sezoně byly opět nastaveny jen ty nejvyšší cíle - vyhrát univerzitní ligu a dostat se zpět na vrchol. Po základní části byl rozdíl v tabulce minimální, Engineers se hladce probojovali do finále kde nastoupili proti plzeňským Akademikům. V prvním vzájemném duelu dokázali na domácí půdě zvítězit za stavu 3:2. Bohužel tato vítězná vlna skončila a v dalších třech utkání západočeské univerzitě podlehli a z celé sezony si odnesli druhé místo.

Vzájemné přípravné utkání

 Na začátku září pražský tým odehrál přátelské utkání na domácím ledě s pardubickými Riders. Zápas začal ve svižném tempu, skóre zápasu otevřel Pavel Vaňous. Fantastickým výkonem se blýskl i nováček v dresu Engineers David Routa, který do branky hostí během chvíle dokázal vstřelit tři góly. ‚‚Je dobře, že jsme vyhráli, ale o půlnoci to musí skončit a v těchto výkonech musíme pokračovat dál.¨

 V brance se v tomto duelu prostřídali i dva brankáři: Ondřej Mann a nováček Pavel Pulda, oba dva svými výkony dokázali přispět k výhře Engineers.

Novinky v týmu

 I v letošním roce proběhl na Hvězdě tryout, ze kterého se osm hráčů dokázalo svými kvalitami probojovat do kádru. K týmu se v přípravě připojil Routa, Pulda, Svach, Jurak, Gonda, Hasil, Holaník a Srb.

 Útočník David Routa, se zkušenostmi z extraligy, ve které nastupoval za kladenské Rytíře. V loňské sezóně oblékl dres Jestřábů Prostějov a druholigových Rišut. V přípravných zápasech Tipsport Unicupu oslnil zápisem do kanadského bodování 3+3.

 Václav Svach, rodák ze Strakonic, který již v mládežnických letech hrál za Motor České Budějovice, se kterými v dorostu vyhrál titul. V šestnácti letech se stal nejmladším hráčem, který nastoupil za A-tým Motoru. Dál jeho kroky směřovaly do druholigové Kobry, kde tento šikovný obránce strávil dvě sezóny. ‚‚Univerzitní liga mě hodně lákala, jsem moc rád že jsem se dokázal probojovat do týmu’’ říká bek, který je zároveň i studentem FJFI na ČVUT.

 Přijďte nás dnes podpořit na Hvězdu a přivítat spolu s celým týmem Engineers sezónu, ve které opět budou jen ty nejvyšší cíle- vyhrál letošní ročník. V 19:45 se na tebe těšíme v plné síle!


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři