Přesunout nahoru

Riders sahali po bodech, Hvězdu nakonec nevyloupili

Pardubičtí Riders odehráli duel druhého kola Univerzitní ligy na pražské Hvězdě proti vicemistrovi loňské sezony. Proti Engineers předvedli bojovný hokej, ale bohužel se do města perníku vrací bez bodů do tabulky.

Úvodní minuty zápasu patřily na Zimním stadionu Hvězda domácím, kteří byli aktivnější. Svou převahu nedokázali proměnit ve vstřelený gól, a tak se ke slovu dostali Riders. Ve 12. minutě si do útoku prokličkoval Lukáš Hebek, který se dokázal před brankou velmi rychle zorientovat a kotouč nekompromisně zametl za záda Maličkaye. Srovnání přišlo v 16. minutě, kdy se od modré čáry napřáhl Kučera a propálil vše, co mu stálo v cestě. Domácí se neradovali dlouho, Pardubice totiž dokázaly rychle reagovat. Hned po vhazování se hosté vrhli do útoku, kde se ke kotouči dostal Petr Hrůša. Jeho šikovné zakončení skončilo v síti Maličkaye.

Druhá dvacetiminutovka začala lépe pro Riders, kteří odskočili do dvoubrankového vedení. Při přechodu do útoku vyslal střelu zpoza obránce Jan Vacek, letící kotouč překvapil Maličkaye v brance Engineers a zapadl za jeho záda. Od této chvíle však přebrali aktivitu domácí, pardubickou obranu se jim podařilo zlomit po polovině utkání, kdy předvedl úspěšné zakončení Kleveta. Srovnáno bylo ve 35. minutě, když skóroval Najman. Engineers překlopili skóre na svou stranu o dvě minuty později, od modré pálil Kubata. Hororová druhá perioda pokračovala další trefou domácích, tentokrát si volný kotouč našel Fabiánek.

Třetí třetina byla bezbranková, více útočných příležitostí měli domácí, které však úspěšně zastavil Lukáš Novotný. Gólman Pardubic čelil během své premiéry za Riders 57 střelám, za svá záda jich pustil 5 a úspěšnost zákroků se tak zastavila na 90 %.

Šanci na reparát budou mít pardubičtí hokejisté hned v pondělí, Engineers přijedou do enteria areny. Vstupenky na zápas kupujte zde.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři