Přesunout nahoru

Riders v Ostravě neuspěli, zapisují čtvrtou porážku v řadě

Pardubičtí Riders se v pondělí 23. října vydali na zkušenou do Ostravy. K vidění bylo mnoho branek, Pardubice skórovaly jen třikrát, zatímco domácí se prosadili devětkrát. Stále se však tým z města perníku drží na sedmé pozici v tabulce Univerzitní ligy.

Úvod zápasu byl opatrný z obou stran, hra se přelévala ze strany na stranu a první gólová radost byla k vidění v polovině první třetiny. Domácí dostal do vedení Filip Byčkov, který v 10. minutě předvedl skvělý blafák. O dvě minuty později zajistil BOčku dvoubrankový náskok David Sysala, který s velkou dávkou štěstí poslal touš za záda pardubického gólmana.

Střelecký účet druhé dvacetiminutovky otevřel Marek Kovalski, který se prosadil po úniku ve vlastním oslabení. V polovině utkání přidal čtvrtou trefu Martin Kubík, ten propálil Novotného bekhendem. Pátá odbila v Ostravě ve 33. minutě, přesnou střelou bekhendem se prezentoval Martin Kubík. Pardubičtí se na listinu střelců dostali až v samotném závěru druhé periody. Pěknou individuální akci předvedl Lukáš Hebek, který projel do útočného pásma po levé stravě, přebruslil obránce a ostrý projektil umístil nad rameno bezmocného gólmana.

Střelecká show pokračovala i ve třetím dějství. Hned v úvodu se prosadil domácí Patrik Mikula díky ráně z bezprostřední blízkosti, která zapadla k tyčce. Ostravané ale neměli dost, v 52. minutě propálil brankáře nikým neatakovaný David Sysala. Chvíli po něm předvedli Riders pěknou kombinaci po vhazování, přesně pálil Radek Pilný. Jenže domácí odpověď přišla po necelé minutě, Vojtěch Tomsa pálil z osy hřiště. Gólově bohatá pasáž pokračovala, Riders se vrhli do útoku, Ondřej Šťastný si vyměnil kotouč s parťákem Novotným a pálil do odkryté části branky. Střelecký účet zápasu uzavřel Vojtěch Tomsa, který se objevil sám před Novotným a dokázal pohotově zakončit.

Příští zápas čeká Riders už ve středu 1. listopadu, kdy se vydají do Plzně změřit síly s úřadujícími mistry. Další domácí zápas je pak na programu v pondělí 6. listopadu, kdy přijedou Black Dogs. Lístky už jsou v prodeji pod tímto odkazem.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři