Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Black Dogs neměli v úvodním kole s MUNI problém

Českobudějovičtí Black Dogs v úvodním kole přivítali na jihu Čech brněnskou MUNI. První třetina byla poměrně vyrovnaná a oba celky se přetahovaly o to, kdo půjde do vedení. Ve zbytku zápasu ale domácí jasně dominovali a svého soupeře přejeli nakonec výrazně 9:2.

Hostující hokejisté museli hned ve druhé minutě čelit vyloučení a šli do čtyř. Black Dogs si vytvořili sice tlak, ale v branku ho prozatím nepřetavili. To až po uplynutí přesilové hry. Vojtěch Krcho si v 5. minutě najel na pravý kruh z brankářova pohledu a zápěstím trefil přesně - 1:0 a dobrý vstup do zápasu z pohledu domácích. Vedení ale netrvalo dlouho. O pár minut později Tadeáš Jakubec využil pohotové přihrávky a z mezikruží poslal puk, kam bylo třeba - 1:1. Do konce třetiny jsme pak viděli šance na obou stranách, oba brankáři už ale kotouč za svá záda nepropustili, a tak se šlo do kabin za srovnaného stavu. 

Jihočeši vstoupili do prostředního dějství téměř stejně úspěšně jako do předcházejícího dějství. Vochozka ale trefil pouze tyč Rozehnalovy branky. O chvíli později jsem také viděli gólovou šanci na opačné straně, když obraně domácích utekl Drlík. Marek Dvořák si ale poradil a hostujícímu hráči překazil jeho úmysl poslat MUNI do vedení. Následně domácí přebrali iniciativu a byli to oni, kdo jasně dominoval. Z tlaku se přesně trefili Jahor Hracholski, Vojtěch Krcho, Matouš Masopust a před koncem třetiny zakončil přesně také Tadeáš Pinkas. Black Dogs tak šli do posledních dvaceti minut s komfortním náskokem 5:1. 

MUNI se chtěla vrátit do zápasu a ještě jej minimálně zdramatizovat. Štěpán Linka zblízka brankoviště překonal domácího gólmana a upravil na tříbrankový rozdíl. Domácí dali hostům následně šanci na srovnání, když byli hned třikrát za sebou vyloučení a brněnští hokejisté měli celkem 6 minut přesilovky. Jenže ji nevyužili a pak zase začali pálit Jihočeši. Z křídla se přesně trefil Tomáš Vochozka, o pár minut později se z úniku prosadil Jan Janoch. V poslední minutě pak ještě skóre na konečných 9:2 upravil Dominik Kaiser.


Branky a nahrávky:  5. Krcho (M. Masopust), 27. Hracholski (Pinkas, Svoboda), 35. Krcho, 36. M. Masopust (Svoboda), 39. M. Masopust (Janoch, Vochozka), 39. Pinkas (Hracholski, Svoboda), 52. Vochozka (Svoboda), 55. Janoch (Svoboda, Krcho), 60. Kaiser (Novák) – 9. Jakubec, 42. Linka (Morev).

Black Dogs: Dvořák (Vácha) – Kohout, Š. Masopust, Novák, Hail, Krtek, Svoboda – Pinkas, Rolínek, M. Masopust /K/, Vochozka, Chocholoušek, Kaiser, Kovaříček, Hrůša, Janoch, Anderle, Vavřík, Krcho, Hracholski

HC MUNI: Rozehnal – Uhříček, Kučera /K/, Bláha, Bazala, Gonos, Šupa – Aulehla, Bartes, Drlík, Edl, Gergel, Háněl, Jakubec, Klíma, Linka, Malenovský, Morev, Staněk, Uhříček

Rozhodčí: Jílek – Jindra, Rubáš. Diváci: 92.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři