Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Nepovedený vstup stál Black Dogs zápas proti Akademikům

Páté kolo univerzitní ligy proti sobě svedlo Black Dogs Budweis a plzeňské Akademiky. Zápas se odehrál netradičně v Písku. A o jeho osudu rozhodly již úvodní minuty.

Akademici vstoupili do utkání po všech stranách lépe než soupeř. Nejprve se drželi v pásmu a zkoušeli najít prostor, kudy by prostřelili Dvořáka v budějovické brance. To se jim podařilo už na začátku čtvrté minuty, kdy se Lukáš Folda mohl radovat po přesném zasunutí kotouče k tyči. To ale zdaleko nebylo z plzeňské kanonády vše. O dvě minuty později zvýšil Jakub Štochl a o další minutu už to bylo o tři branky. Tehdy David Roubal zblízka nedal jihočeskému brankáři příliš šancí - 0:3. A o další půl minutu později bylo na plzeňské střídačce ještě veseleji. Aleš Matouše je ujal trestného střílení a zvýšil na propastný čtyřbrankový rozdíl. Hra se alespoň na pár následujících minut uklidnila, stejně to ale byli Akademici, kdo se ve dvanácté minutě znovu radoval. Filip Králíček se také zapsal mezi přesné střelce - 0:5.

Black Dogs se dostali do šancí pořádně až s blížícím se koncem první třetiny, jednu z nich dostali do sítě. Tomáš Vochozka se trefil nad rameno brankáře Černého. Jihočeši mohli přidat další branku zkraje druhé třetiny, když hráli přesilovou hru. V ní ale trefili pouze tyč soupeřovy svatyně. Masopust pak mohl z trestného střílení vsítit druhou branku svého celku, jenže při zakončení mu kotouč sjel z hole. Do konce třetiny pak hrály prim spíše obrany obou celků, brankáři neměli příliš práce. Do poslední dvacetiminutovky se ale šlo za stavu 1:6 z domácího pohledu, David Roubal totiž zapsal svou druhou branku v zápase, když stál nikým nehlídaný před brankou.

Závěrečná třetina začala podobně jako ta předchozí - Budějovičtí měli šanci snížit soupeřův náskok v přesilové hře. Nejblíže k tomu měl Vojtěch Krcho, z dobré šance ale Černého neprostřelil. Jako druhý se za Jihočechy trefil až v 52. minutě Jan Janoch, který dostal prostor před brankou a využil ho podle představ - 2:6. Pět a půl minuty před koncem se pak svěřenci domácích trenérů dostali na rozdíl tří branek, když Matouš Masopust z kruhu využil přihrávku a trefil přesně. To ale bylo vše, domácí srovnat nestihli a doplatili na nepovedený vstup do utkání, zatímco Akademici si z jihočeského Písku odvezli tři body.

Branky a nahrávky: 20. Vochozka (Krtek, Svoboda), 52. Janoch (Krcho), 55. Masopust (Vochozka, Kubeš) – 4. Folda (Reitspies, Matoušek), 5. Štochl (Reitspies, Folda), 6. Roubal (Říha, Šiška), 7. Matoušek (TS), 12. Králíček (Gažík, Pánek), 39. Roubal (Říha, Šiška).

Black Dogs Budweis: Dvořák (Ludvík) – Svoboda (A), Kubeš, Hrůša, Krtek, Hail, Novák, Hubáček, Kohout – Anderle, Janoch, Š. Masopust, Kaisler, Vochozka (A), Pinkas, Chocholoušek, Vavřík, Krcho, Rolínek, Kovaříček, M. Masopust (C)

Akademici Plzeň: Černý (Varga) – Soukup, Štochl, Sýkora, Houdek, Pánek – Reitspies (A), Šiška, Roubal (A), Gažík, Matoušek, Folda, Šibra (C), Králíček, Říha.

Rozhodčí: Zeliska – Kučera, Figer. Diváci: 245.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři