Přesunout nahoru

PREVIEW: Riders čeká cesta na západ, utkají se s Akademiky

První listopadový den bude patřit utkání šestého kola Univerzitní ligy ledního hokeje, ve kterém se Riders Univerzita Pardubice utkají s úřadujícími mistry z Plzně. Utkání začíná v 19 hodin v plzeňské LOGSPEED CZ Aréně.

Riders Univerzita Pardubice

Hokejisté z východu Čech se pokusí dostat zpět na vítěznou vlnu, proti Plzni jde sice o těžký, ale rozhodně ne nemožný úkol. Riders dokázali z posledních čtyř duelů vybojovat jediný bod díky nájezdům s Engineers. Naposledy si Pardubičtí vylámali zuby na Ostravě, se kterou prohráli poměrem 3:9. S celkovým ziskem čtyř bodů po pěti odehraných kolech se nachází na sedmé pozici v tabulce, ale o účast v play off bude následovat velká bitva.

Statistikám pardubického celku vévodí stále Lukáš Hebek, který v kompletní porci zápasů zapsal šest kanadských bodů. Hned v závěsu se v produktivitě drží dvojice nováčků Ondřej Šťastný a Adam Novotný s pěti kanadskými body. V brankovišti se střídají tři gólmani – Petr Sodomka, Jiří Novotný a Lukáš Novotný. Jedinou výhru Riders dokázal vychytat Petr Sodomka, který podal slušný výkon i během TOP ZÁPASU SEMESTRU a úspěšnost zákroků drží nad 94 %.

ZČU Akademici Plzeň

Plzeňský tým má za sebou čtyři zápasy a ve vzájemném duelu s Riders budou útočit na průběžné čelo tabulky. Akademici zatím prohráli jediné utkání, stalo se tak během výletu do Brna, kdy je přehráli medvědi z HC MUNI poměrem 3:5. Naopak Západočeši zvládli duely s Ostravou či Ústím. Naposledy porazili i dosud neporažené Budějovice, a to díky výborné první třetině, kterou opanovali 5:0, celý zápas pak vyhráli 6:3.

Akademici mají ve svém celku aktuálně nejproduktivnějšího hráče celé soutěže. Vít Reitspies drží průměr dvou bodů na zápas, když ve čtyřech duelech zapsal osm kanadských bodů. Hlavním střelcem Plzně je pak nováček v lize Aleš Matoušek, který má na kontě pět přesných zásahů. Brankoviště si kompletně podmanil Jiří Černý, který předvádí spolehlivé výkony.

Vzájemné zápasy

Ve vzájemných duelech mezi Pardubicemi a Plzní patří jisté pořekadlo: Můj dům, můj hrad. V rámci ligy spolu oba celky sehrály čtyři zápasy, pokaždé slavil výhru domácí celek. Riders oba své domácí souboje vyhráli se skórem 6:3, Plzeň pak doma triumfovala poměry 6:2 a 8:1. Poslední vzájemný duel se konal v Plzni zkraje letošního roku, jedinou branku Pardubic vstřelil Josef Hejný.

Zápas v Plzni je naplánován na 1. listopadu, úvodní buly bude vhozeno v 19:00. Snahu Riders o zisk cenných bodů můžete sledovat na TV Tipsport. Pokud byste se vydali na zápas přímo do plzeňské haly, vstupenky jsou v prodeji pod tímto odkazem.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři