Přesunout nahoru

Nejlepší hokejové utkání roku je tady!

Již dnes se ve Sportovní hale Fortuna bude konat dlouho očekávaná Bitva o Prahu. Odehrají se dvě exkluzivní utkání a ukáže se kdo je skutečný král Prahy! Těšíte se? My ano!

 V letošní sezoně je na tom postavením v tabulce lépe tým Engineers. Ve třech zápasech získali 8 bodů a to je řadí na celkové 5. místo v lize. Je nutné však podotknout, že ostatní týmy mají odehraných už 5-6 utkání.

 V sezoně tým změřil síly s pardubickým celkem a na domácím ledě vyhráli 5:3. Následující zápas se přesunul do pardubické Enteria arény. Zápas začal ve velmi svižném tempu. Ve druhé minutě propálil František Januška pardubického brankáře Novotného. Tento náskok ale netrval dlouho, protože Riders záhy odpověděli gólem.  Další dvě třetiny nepřinesly žádnou gólovou trefu a tak se muselo přejít do prodloužení, ze kterého také nevyšel žádný tým vítězně. Následovaly tedy samostatné nájezdy. K výhře svou ranou přispěl Březina, Routa a Jakub Dohnal. Z Pardubic si Engineers odvezli dvoubodové vítězství.

 Poslední zápas odehráli pražští na ledě North Wings z Ústí nad Labem. V tomto zápase jsme mohli být svědky několika krásných gólových situací. Po první třetině Engineers vyhrávali 1:4. V následujících dvou třetinách jen potvrzovali svou dominanci a do Prahy přivezli cenné vítězství 3:6. Svým hattrickem se v tomto zápase blýsknul František Januška, který po samostatném úniku při oslabení bekhendovým blafákem prostřelil ústeckého bránkáře Kožnara. Druhý gól Januška navyšoval na 5:1 a ve třetí třetině se opět trefil při vlastním oslabení tvrdou ranou od pravého kruhu. Januška se tak stal lídrem kanadského bodování v týmu Engineers.

UK Kings Prague

 Tým Univerzity Karlovy zatím nevstoupil do nové sezony moc šťastně. První zápasy proti North Wings a BO Ostrava s přehledem vyhráli, avšak zde jejich vítězná vlna končí. V dalším zápase narazili na Cavaliers Brno a těsným výsledkem 5:4 odjeli z Moravy s prázdnou. Chuť si nespravili ani po prohře s Black Dogs, kdy pražský brankář Pícl obdržel čtyři góly za svá záda. Z posledního zápasu, který se konal na českobudějovickém zimním stadionu si Kings alespoň odvezli jeden cenný bod. V tabulce ULLH se teď nachází na 6. pozici. Nejúspěšnějším hráčem pražské Karlovky je Oliver Glitta. Tento slovenský rodák zatím posbíral za šest zápasů pět bodů.

 První vzájemný duel těchto dvou pražských celků nám ukáže kdo jasně vládne Praze. Těšit se můžete na nabitý program, spoustu skvělých soutěží, dobré pivo a hlavně na nejlepší atmosféru, kterou můžete zažít jen na univerzitním hokeji. Utkání můžete sledovat v hlavním vysílání ČT Sport. Těšíme se na tebe! Přijď podpořit tým Engineers a ukázat kdo je skutečným vládcem Prahy. Probuď v sobě lva, těšíme se na tebe!

Veškeré informace naleznete zde

Vstupenky stále v prodeji!


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři