Přesunout nahoru

Univerzitní liga ledního hokeje zavádí povinnou ochranu krku u všech hráčů. Rozhodla jednohlasně.

9 pro, 0 proti. Tak dopadlo interní hlasování klubů České asociace univerzitního hokeje v otázce zavedení povinné ochrany krku univerzitních hokejistů. Ligové nařízení bude platit od 1. ledna 2024 pro všechna soutěžní utkání v rámci Univerzitní ligy ledního hokeje a univerzitní hokej tak bude první organizovanou soutěží v Česku, která se k tomuto kroku odhodlá.

“Nebylo na co čekat. Smyslem naší soutěže v tuto chvíli je produkovat vzdělané lidi, jejichž velkou částí života je sport, nikoli profesionální sportovce. Naši hráči jsou budoucí lékaři, právníci nebo ekonomové a byli bychom velmi rádi, pokud by své profese mohli v budoucnu vykonávat bez zranění, kterým se dá včas zabránit. Do budoucna určitě nevylučujeme ani znovuzavedení povinné ochrany obličeje,” říká předseda České asociace univerzitního hokeje Tomáš Hlaváč.




Sezóna univerzitní ligy respektuje akademický rok, a tak prvními utkáními, které novinka ovlivní budou až souboje koncem ledna, tedy těsně před startem letního semestru. Univerzitní liga ledního hokeje za sebou má velmi silný podzim, když nejprve derby brněnských univerzit potvrdilo rekord v návštěvnosti a do Ronda dorazilo 7700, aby ho tři týdny na to překonalo utkání UK Kings Prague proti ČVUT Engineers Praha, na které dorazilo do Sportovní haly Fortuna 8854 diváků. Krátce před půlkou soutěže se na čele tabulky usadila trojice Black Dogs Budweis, ZČU Akademici Plzeň a poměrně překvapivě také VUT Cavaliers Brno. Už 13. listopadu se pak proti sobě postaví v repríze finále ZČU Akademici Plzeň a ČVUT Engineers Prague a v souboji druhého se třetím také Black Dogs Budweis a VUT Cavaliers Brno. 


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři