Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Budějovičtí si poradili s VUT a dostali se do čela tabulky

Black Dogs Budweis se dostali do čela tabulky poté, co si v pondělním zápase na domácí půdě poradili s brněnským VUT. V tabulce se tak dostali o jeden bod před plzeňské Akademiky. Oba celky mají shodně odehraných sedm zápasů.

Domácí Black Dogs začali aktivně hned po úvodním buly, kdy Běhala v hostující brance prověřili poprvé hned po několika sekundách. Jejich útočnou aktivitu poté zastavilo vyloučení z jejich řad, kdy šel na trestnou lavici domácí Hubáček. Black Dogs ale první oslabení ustáli bez problémů. Stejná situace se opakovala i na opačné straně. Atraktivní hokej se hrál až do konce třetiny. Do kabin šli přece jen o něco šťastnější Jihočeši, když se dvě a půl minuty před koncem trefil Tomáš Vochozka. Ten vybruslil před branku a zblízka zakončil, jak potřeboval. 

Prostřední dějství začalo dalším vyloučením z domácích řad. Trvalo to zhruba minutu, než se v něm svěřenci Davida Oulíka dostali do přečíslení, které zakončil přesnou pohotovu střelou Jiří Kubeš, který rychlý úprk proměnil v branku a zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Cavaliers se ale nevzdávali a herně nebyli výrazně pozadu. To jim vyneslo také jejich první branku, která je vrátila zpět do hry. Nesim Harmim nabral rychlost a z bekhendu poslal kotouč za záda domácího brankáře. 

Cavaliers začali v posledních dvaceti minutách v oslabení, které ustáli a domácí nepustili do zakončení. Jenže poté přišel třetí zásah Jihočechů. Matouš Masopust se dostal ke kotouči v mezikruží, puk rychle zpracoval na hokejce a následně ho poslal neomylně za brankovou čáru - 3:1. Brňané záhy měli možnost opět se vrátit do utkání, jenže přesilovku pět na tři nevyužili, a tak domácí mohli pokračovat s pohodlným dvoubrankovým náskokem. Potvrdilo se také otřepané klišé Nedáš, dostaneš. Jan Vavřík stál přesně tam, kde potřeboval, a z dorážky se trefil přesně. VUT se navíc vzdálila vidina srovnání, když pět minut před koncem dostal Polej pětiminutový trest. Následně diváci viděli šarvátku, ze které vzešly další tresty. Většího prostoru na ledě pak využil opět Matouš Masopust, který zvýšil na konečných 5:1. 

Statistiky utkání:

Black Dogs Budweis - VUT Cavaliers Brno 5:1 (1:0, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 18. Vochozka (Kovaříček, Svoboda), 22. Kubeš (Vavřík), 46. Masopust (Vavřík, Kubeš), 51. Vavřík (Hrakholski, Kohout) – 31. Harmim (Slováček, Pernický).

Black Dogs Budweis: Ludvík (Dvořák) – Kubeš, Svoboda, Krtek, Novák, Hubáček, Kohout – Vavřík, Anderle, Janoch, Hrůša, Hrakholski, Masopust, Vochozka, Masopust, Přovozník, Krcho, Kovaříček, Kaisler. Trenér: David Oulík.

VUT Cavaliers Brno: Běhal (Martinčík) – Buchal, Běhal, Man, Viskot, Orsech, Pernický, Cekr – Rogoznik, Harmim, Šiška, Novák, Balát, Jaroš, Pöschl, Polej, Slováček, Ramert, Kolder, Malý, Plitko. Trenér: Štěpán Koukal.

Rozhodčí: Pastier – Goltsch, Motl.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři