Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Black Dogs úspěšní také proti ČVUT

Jihočeští Black Dogs Budweis sehráli zápas proti pražskému ČVUT na zimním stadionu v Táboře. Diváci na první branku čekali poměrně dlouho, ale především ve třetí třetině se Black Dogs v zakončení dařilo a po konečném výsledku 5:1 si připsali výhru v boji o Tábor a další body do tabulky, kterou nyní opanují už o čtyři body.

Netrvalo to vůbec dlouho a Black Dogs se dostali po dvaceti sekundách do první střelecké šance, když se jeden z Jihočechů vydal na branku směrem z levého kruhu, jenže Puldu neprostřelil. Hra byla následně poměrně vyrovnaná, ale příliš šancí diváci neviděli. Zajímavou střelou se na opačné straně prezentoval například Najman, ale ani jeho pokus za brankovou čáru neprošel. Hosté měli možnost vzít si před odchodem do kabiny vedení na svou stranu, jenže přesilovou hru po zbytečném faulu Black Dogs nevyužili, a tak se i do následujících dvacetiminutovky šlo za bezbrankového stavu. 

V prvních okamžicích třetiny jsme opět viděli zajímavé střelecké akce. Na jedné straně zakončoval zblízka Krcho, na té druhé potom David Routa. Ani jeden z útočníků ale strážce svatyně nepřekonal. Po polovině třetiny Black Dogs byli aktivnější a měli více šancí. Největší měl na hokejce zřejmě Jiří Kubeš, kteý si najel z pravého křídla, jenže ani on hostujícího gólmana nedokázal překonat. První branku jsme tak viděli až o chvíli později. Jan Vavřík si najel do prostoru mezi oba kruhy, připravil si kotouč na střelu z bekhendu a zavěsil do horních pater branky. Do konce třetiny mohlo ČVUT opět srovnat, jenže ani jeden z jeho dobrých pokusů kýženou branku nepřinesl. 

Pražané chtěli poslední periodu začít aktivně, což se jim podařilo a Dvořák měl v brance Black Dogs poměrně dost práce. Pak ale přišel další zásah z hole Jana Vavříka, který stál na dorážku tam, kde bylo potřeba - 2:0. Po polovině třetiny navíc uklidňující třetí branku přidal Matouš Masopust, který unikl obraně a trefil se přesně. Vedení českobudějovickému týmu potom pojistil také Filip Hubáček, který se trefil přes celé hřiště do odkryté branky  necelé tři minuty před koncem. Poté se první branky dočkali také Engineers, za které se trefil František Januška. Na tom, kdo si ze zápasu odnesl tři body, to ale nic neměnilo. Naopak ještě sekundu před koncem se trefil opět do odkryté branky také Vojtěch Krcho a upravil na konečných 5:1. 

Statistiky utkání:

Black Dogs Budweis - ČVUT Engineers Prague 5:1 (0:0, 1:0, 4:1)

Branky a nahrávky: 33. Vavřík (Svoboda, Vochozka), 46. Vavřík (Krtek, Vochozka), 53. M. Masopust, 58. Hubáček, 60. Krcho (Dvořák) – 58. Januška (Hasil, Březina)

Black Dogs Budweis: Dvořák (Ludvík) – Kubeš, Svoboda (A), Krtek, Novák, Hubáček, Kohout – Krcho, Vavřík, Janoch – Hrůša, Chocholoušek, Š. Masopust – Vochozka (A), M. Masopust (C), Rolínek – Přívozník, Kovaříček, Kaisler. Trenér: David Oulík

ČVUT Engineers Prague: Pulda (Mann) – Svach, Spurný, Vobořil (C), Raiterman (A), Kubata, Staněk, Gonda – Hynek, Březina, Hasil, – Fabiánek, Januška, Najman – Routa (A) Kučera, Dohnal – Matějka, Tichý, Kleveta. Trenér: Daniel Fuks

Rozhodčí: Šperl – Jindra, Štofa.

Diváci: 265.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři