Přesunout nahoru

Vítěznou šňůru Akademiků přerušili ČVUT Engineers Prague

I přes veškerou snahu se našim hokejistům v zápase proti ČVUT Engineers Prague nepodařilo urvat ani bod. Pražský náskok se Akademikům podařilo snížit až v závěru utkání, to ale na vítězství nestačilo a plzeňští nakonec prohráli 3:6.

Do úvodu nevydařeného zápasu vjeli Akademici na led levou nohou. Lepší aktivita byla rozhodně na straně hostů. Už v páté minutě pražští vstřelili svůj první gól a rovnou při jejich oslabení. Náš brankář nedokázal ubránit situaci dva na jednoho a puk proklouzl do brány pod horní tyčí. I když se domácí nevzdávali a snažili se ze všech sil vyrovnat, na gól to nestačilo a po prvních dvaceti minutách končila první třetina ve prospěch hostů.

Druhá třetina bohužel nepřinesla žádné zlepšení. Akademici se snažili bránit hostům, aby se nedostávali k šancím, což se jim většinu třetiny dařilo. Soupeřům se podařilo přestřelit Černého až v 33. minutě a téměř dvakrát po sobě. Černý nedokázal udržet puk v lapačce a ten nakonec doputoval až za brankovou čáru. Další gól ČVUT Engineers Prague přišel ve 35. minutě. Za stavu 0:3 skončila druhá třetina.

Ve třetí třetině se Akademikům šance na výhru ještě více snížila, když byl na pět minut a do konce zápasu vyloučen Štochl za nedovolený zásah do hlavy nebo krku. Toho hosté hned využili a za pár vteřin vstřelili 4. gól. O skoro čtyři minuty později přišel pátý gól. A to jako by Akademiky probudilo. Ve 47. minutě vstřelili první gól. Šucha tečoval puk a ten se snesl za záda hostujícího gólmana. Gažík neváhal a za pár vteřin vstřelil další gól. Akademici si mysleli, že soupeře ještě doženou a odvolali Černého z brány. To se jim ale nevyplatilo. Januška se dostal do útočného pásma a trefil naši prázdnou bránu. Poslední gól Akademiků přišel s velkým štěstím, to ale výsledek zápasu nezachránilo. Pulda se snažil chytit puk do lapačky, ten mu ale vypadl a spadl za brankovou čáru. Třetí třetina a celý zápas končil výsledkem 3:6.

Tento zápas nebyl pro Akademiky jeden z nejšťastnějších. Kompletně ho ovládli pražští hokejisté. Všichni věříme, že se naši hokejisté poučí a do dalších zápasů nastoupí znovu na vítěznou vlnu. V příštím zápase se Akademici představí na ledě UK Kings Prague dne 22. 11. 2023 v 19:45. Pro více informací sledujte sociální sítě Akadmiků!


Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři