Přesunout nahoru

Dvě čistá konta, 161 trestných minut a výhra Kings

V Univerzitní lize se odehrálo 9. kolo, které nabídlo čtyři duely. V pondělí zvítězili Black Dogs, kteří si drží pětibodový náskok v čele tabulky soutěže. Druzí Engineers svůj zápas zvládli ve středu. Vyhrocené utkání bylo k vidění v Ústí, kde rozhodčí rozdali přes 160 trestných minut a nechyběla ani hromadná potyčka. Posledními vítězi týdne byli pražští hokejisté z Karlovky, kteří vystřídali Plzeň na třetí pozici v tabulce.

Black Dogs drží první pozici

Jihočeši zamířili k dalšímu utkání Univerzitní ligy do Ostravy. Zkraje byl zápas vyrovnaný, první branka padla až ve druhé třetině, když Budějovice poslal do vedení Vojtěch Krcho. Koncem prostřední části držel hosty gólman Ludvík, který ničil šance Ostravy. Třetí třetina patřila Black Dogs, kteří domácí k ničemu nepustili. Budějovice navíc nasázely tři branky díky trefám Nováka, Vavříka a Vochozky a z východu republiky si domů přivezly tři body do tabulky.

BO Ostrava Vítkovice Steel – Black Dogs Budweis 0:4 (0:0, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 25. Krcho, 45. F. Novák (Janoch, Krcho), 50. Vavřík (Vochozka, Svoboda), 58. Vochozka (Kubeš, Přívozník).

Ostré utkání v Ústí opanovali domácí

Úvodní třetina příliš parády nepřinesla, k vidění bylo pouze několik vyloučení. Brankový účet zápasu otevřeli domácí díky ráně Adama Janouška, rychle však srovnal hostující Dominik Kopecký. Následně se o střílení branek postarali Severočeši, kteří úspěšně pálili hned šestkrát v řadě. Hattrickem se blýskl domácí kapitán Adam Janoušek. Pardubice uspěly v 53. minutě v přesilovce díky ráně Marka Ladmana, neradovaly se však dlouho jelikož na druhé straně pálil Jindra. Závěr duelu byl velmi vyhrocený a následovala i hromadná bitka, do které se zapojil i domácí gólman, kterého musel na poslední minuty vystřídat Blažek. Nového maskovaného muže přivítal dělovkou od modré Dominik Kopecký, který upravil na konečných 8:3.

HC North Wings Ústí nad Labem – Riders Univerzita Pardubice 8:3 (0:0, 5:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 24. Janoušek (Velhartický), 32. Vrba (Miškovič, Špaček), 34. Janoušek (Petržílka, Tot), 37. Dykast (Filip, Svoboda), 40. Janoušek (T. Jarý, Petržílka), 46. Filip (Velhartický, Prchal), 49. T. Jarý (Tot), 57. Jidra (Petržílka) – 29. Do. Kopecký (Šrámek, Maťátko), 53. Ladman (Šrámek, Maťátko), 59. Do. Kopecký (Hrůša, Stolín).

Na Hvězdě bodovali Kings

UK Kings se na Hvězdě utkali s plzeňskými Akademiky. Po nepříliš pohledné první části byli o krok blíže vítězství právě domácí, a to díky přesnému zásahu Kopence. V prostřední periodě zvýšil náskok Kings David Volf, hosté se přiblížili srovnání až ve třetí části, když se trefil Štěpán Říha. Radost hostů překazil svým gólem Oliver Glitta. Akademici se nevzdali a předvedli pěknou kombinaci hned po vhazování, na jejím konci stál Říha. Následně však své fanoušky rozradostnili už jen domácí hokejisté, na konečných 5:2 upravili Dlabola a Moucha.

UK Kings Prague – ZČU Akademici Plzeň 5:2 (1:0, 1:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 19. Kopenec (Volf, Čmejla), 25. Volf (Dušek, Čmejla), 44. Glitta, 50. Dlabola (Volf), 60. Moucha – 42. Říha (Reitspies), 46. Říha (Reitspies).

Čisté konto pro Manna z Engineers

Do Kuřimi za Kavalíry se vypravili Inženýři. První třetina nabídla aktivní hokej, ale branka nebyla k vidění ani jedna. Hned zkraje druhé části začali střelecky zářit hosté z Prahy. Po vhazování pálil Samuel Gonda, o pár minut později zůstal osamocen před domácí brankou Tomáš Fabiánek, který bez problémů dopravil kotouč do sítě Brňanů. Ve třetí části byli aktivnější Kavalíři, kteří však ze své aktivity nevytěžili ani jednu branku. Pražané tak po výhře 2:0 zapisují tři body do tabulky.

VUT Cavaliers Brno – Engineers Prague 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 23. Gonda (Najman, Kleveta), 26. Fabiánek (Březina, Matějka).

V příštím týdnu opět pokračuje kolotoč Univerzitního hokeje, na programu jsou další čtyři duely. V pondělí se bude hrát v Pardubicích a v Praze, středeční večer rozproudí duely v Brně a v Praze.

Fotogalerie

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři