Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Hokejisté MUNI hrají ve spolupráci s Lékařskou fakultou pro dobrou věc

Po měsíci se HC MUNI konečně dočká domácího zápasu, ve středu 29.11. od 19:30 Brno na svém ledě přivítá aktuální lídry ligy budějovické Black Dogs! Zápas se hraje ve spolupráci s lékařskou fakultou Masarykovy univerzity a jeho výtěžek půjde na dobrou věc!

Každý zápas je tuto sezonu věnován jiné fakultě, ten středeční je zápasem Lékařské fakulty, a má navíc filantropický záměr. „Na myšlenku uspořádání charitativního zápasu nás navedli přímo zástupci Lékařské fakulty, jejichž cílem je zvýšit povědomí o jejich projektu Daruj se. Jde o výstavbu památníku dárcům těl, které své tělo darovali naší lékařské fakultě. Z každého zakoupeného lístku tak poputuje 20 % právě na stavbu tohoto památníku,“ vysvětluje šéf marketingu HC MUNI Jaro Garai.

Zápas bude slavnostně zahájen vhozením čestného buly, čehož se ujme sám děkan Lékařské fakulty pan profesor Martin Repko. Fanoušky ale nečeká pouze atraktivní hokejový souboj s klasickým přestávkovým programem a se soutěžemi na ledové ploše. Tentokrát trochu netradičně potkáte na zápase i zástupce Spolku mediků, kteří se podílí na jeho organizaci. „Jelikož jedním z úkolů Spolku mediků je vytvářet nebo šířit komunitního ducha mezi studenty na fakultě, nabídka spoluorganizovat hokejový zápas s HC MUNI nás hned oslovila. Doufáme, že se přijde na zápas podívat co nejvíce studentů a tím se vytvoří ještě silnější komunitní duch fakulty,“ dodává viceprezident Spolku mediků Kristián Kalianko.

Spolek si pro studenty přichystal například vzdělávací workshop ve spolupráci s IFMSA Brno v rámci projektu Coco. Budou také připraveni podat Vám bližší informace o výstavbě památníku či o problematice dárcovství těl. Pro zajímavost, jen na Lékařské fakultě MU každý rok podepíší darovací smlouvu desítky lidí, kteří se tak zaváží se k tomu, že jejich tělo po smrti poslouží například medikům pro účely výuky, vědy a výzkumu.  

Při venkovních utkáních Masaryčka zapsala dvě hořké porážky od Engineers Prague a ústeckých North Wings. Připsala si také jedno vítězství za dva body, kdy po samostatných nájezdech udolala ostravský celek. Aktuálně mají medvědi na sezónním kontě 11 bodů za 8 zápasů a v tabulce jim patří sedmá příčka. Podstatně lepší část sezony zažívají soupeři z Českých Budějovic, kteří v letošním ročníku prozatím prohráli pouze jediný zápas, s Akademiky na domácím ledě padli poměrem 3:6. Nyní ale táhnou šnůru pěti vítězství v řadě a po právu jim s 22 body patří první místo v tabulce. 

Hráči MUNI budou pro skalp rozjetých Budějovic Vaši podporu potřebovat! Přijďte si se spolužáky užít středeční večer do SportCentra Lužánky, zakoupením vstupenky navíc přispějete na dobrou věc. „Budeme moc rádi, když na hokej dorazíte a podpoříte jak naše hokejisty, tak i Sbírku a třeba se i něco nového naučíte,“ připojuje své pozvání Kristián za Spolek mediků!

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři