Přesunout nahoru
po 15. 4. 2024, 18:30
AKA
UKP

Žádné pochyby. Black Dogs nedali Ústí šanci

Domácí Black Dogs vyzvali v Hokejovém centru Pouzar ústecké North Wings. Od první třetiny se Jihočeši chopili vedení a soupeře téměř k ničemu nepustili. Po jasném výsledku si tak mohli připsat tři body do tabulky.

Utkání začalo hned v první minutě vyloučením z řad hostujících hráčů. Domácí Black Dogs přesilovku ale neproměnili. To se ji nemrzelo dlouho, neboť již na začátku šesté minuty si střeleckou pozici našel Filip Novák, který z osy hřiště trefil přesně, jak bylo potřeba - 1:0. A podobnou situaci jsme pak viděli na opačné straně. Neproměněnou přesilovku North Wings a až následnou vyrovnávací trefu. Michal Svoboda ujel na chvíli nepozorné obraně a před brankářem se nezmýlil. Do konce periody měl více šancí domácí celek, do branky už ale dostal pouze jednu z nich. Jahor Hracholski se dostal blízko k brance, kde byl ze všech nejpohotovější, a dorazil kotouč za Kožnarova záda. 

Dalších dvacet minut začalo slibně pro domácí. Ti měli poměrně dost výrazných šancí, téměř do poloviny třetiny se jim ale kotouč nepovedlo procedit až do brány. Útočný tlak Black Dogs ovšem nepolevoval a přišly další přesné zásahy. Jeden z nich na své konto zapsal Tomáš Vochozka, který rozvážnou střelou rozvlnil síťku - 3:1. Z trestného střílení ho potom napodobil také Matouš Masopust, který nedal Kožnarovi žádnou šanci. Ale ve hře také zůstávala ústecká parta. North Wings se radovaly po přesné trefě Jana Tůmy, který snížil na dvoubrankový rozdíl. Ten ale nevydržel příliš dlouho, když o minutu později z rychlé akce skóroval opět Jahor Hracholski

Black Dogs nedali na začátku poslední dvacetiminutovky nikomu ani na chvíli pomyslet, že by tento zápas mohl btý ještě zdramatizovaný. Po minutě a půl hry se totiž po hezké souhře trefil do odkryté branky Matouš Masopust. A o chvíli později se navíc mezi přesné střelce zapsal i Vojtěch Krcho - 8:2. Tím vyhnal Kožnara z branky, kam se tak poprvé v zápase postavil Blažek. Zápas měl poté poměrně rychlý spád, o vítězi bylo téměř rozhodnuto. Do konce zápasu jsme ale ještě viděli hostující branku po trefě Michala Svobody. Za domácí se v posledních minutách stihl trefit také Jan Janoch a Jan Vavřík, který poslal do branky desátou přesnou trefu - 10:3.

Black Dogs Budweis - HC North Wings Ústí nad Labem 10:3 (2:1, 4:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 6. Novák (Masopust M., Janoch), 12. Hrakholski, 30. Vochozka, 32. Masopust (TS), 39. Hrakholski, 40. Krcho, 42. Masopust (Vochozka), 44. Krcho, 56. Janoch, 56. Vavřík – 10. Svoboda, 38. Tůma, 55. Svoboda.

Black Dogs Budweis: Ludvík (Dvořák) – Hrůša, Hubáček, Janoch, Kaisler, Kohout, Kovaříček, Krcho, Krtek, Kubeš, Masopust M., Masopust Š., Novák, Přívozník, Rolínek, Svoboda, Vavřík, Vochozka, Hrakholski.

HC North Wings Ústí nad Labem: Kožnar (44. Blažek) – Dykast, Gottfried, Janoušek, Jarý, Martínek, Miškovič, Nedoma, Petržílka, Sajdl, Svoboda, Šubrt, Tot, Tůma, Velhartický, Werner.

Generální mediální partner
Hlavní mediální partner
Mediální partneři